avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli dupa debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli dupa debransare

Context: locuiesc intr-un bloc cu centrala proprie si m-am debransat recent de la caldura si apa calda. pana la debransare plateam reparatiile la centrala de bloc, salariile fochistilor si caldura la pausal. dupa debransare cat ar trebui sa platesc legal pentru reparatii, salariile fochistilor si caldura? se mentine aceeasi cota de plata ca pe pausal?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:12, 23 Noiembrie 2023
In conditiile aratate de dvs. proprietarilor debransati - legal de la centrala de bloc, trebuie sa li se reparizeze costuri cu incalzirea, doar pentru incalzirea spatiilor comune:
- tevi subsol;
- tevi vericale (spatii comune si locuinte);
- calorifere pe spatiile comune (daca aveti).
Apoi, celor legal debransati li se vor repartiza costuri privind lucrari de reparatii la CT de bloc, chiar daca dvs. sunteti debransati, dar ati renuntat la "beneficiile" CT de bloc.

Puteti arata temeiul legal al afirmatiilor dvs. ? Nu a renuntat nimeni la centrala de bloc, centrala de bloc nu a fost de la inceput, ci a fost o optiune doar a unui grup de proprietari, altii au ales centrala individuala., cind s-au debransat TOTI proprietarii de la sistemul centralizat.

Adam Grecu a scris:


Apoi, celor legal debransati li se vor repartiza costuri privind lucrari de reparatii la CT de bloc, chiar daca dvs. sunteti debransati, dar ati renuntat la "beneficiile" CT de bloc.

@latka
Este ciudat ca tocmai dvs. puneti aceasta problema. Dvs. doar banuiti ca asa s-a intamplat, dar ca la o scara de bloc sa se intample asa ceva, fiecare face ce vrea? O asemenea cheltuiala se face doar de catre ... o optiune doar a unui grup de proprietari. Pe bune?
Inainte de a-mi da mie cu tifla, mai bine ati intreba autoarea topicului:
- cati proprietari sunt in total;
- cati proprietari au optat pentru CT / bloc/scara;
- cati proprietari au optat pentru CT murale si daca as. prop. si-a dat acordul;
- cati proprietari au participat cu fonduri pentru achizitionarea acelei CT /bloc;

In acest bloc , acum, sunt doua sisteme de incalzire si pacat ca autoarea topicului nu da amanunte. De fapt, am considerat raspunsul meu ca fiind o continuare a topicului initial.
Incercati dvs., ca tot sunteti oleaca de specialist in domeniul " temeiului legal"...
Adica, de fapt si de drept, pe forum, fiecare scrie ce il doare. De unde stim cum s-a discutat si hotarat - unii mergem cu CT de bloc (banuiesc ca a costat ceva marafeti), altii ca ne punem centrale murale...
Intrebare pentru C3 PO:
In conditiile cand v-ti hotarat sa va puneti centrale de apartament, ati avut acceptul/acordul as. prop. sau fiecare a facut cum l-a dus capul? Pai daca a fost dupa cum a vrut fiecare, asta este, va incadrati chiar asa cum v-am spus, dar asteptati un raspuns mai competent de la unul dintre cei mai " legisti" administratori ai forumului.
Oicum, dvs. C3PO, trebuie sa veniti cu mult mai multe amanunte, dar repet ce am zis mai sus - mergeti la as. pro. puneti intrebari, primiti raspunsuri si daca nu va priesc, poate dati o fuga pe la Serv. As. prop. ai Primariei de care apartineti.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
Adam Grecu, utilizator
@Adam Grecu

Nu prea înțeleg ce scrieți, sunteți incoerent. Nu va dau cu tifla, ci v-am pus o simpla întrebare, care e temeiul legal ? Vad ca nu știți.

Din moment ce a dispărut încălzirea centralizata, trebuie fiecare sa-si găsească o soluție de încălzire a proprietății PRIVATE.

Nu mai e vorba de proprietatea comună.

Pot fi mai multe solutii, poate cineva își instalează pompa de căldură, sau vreo centrala electrica ultraeficienta, sau cine știe ce alta soluție tehnica.

Dvs. încălziți cu centrala de apartament și proprietatea comună?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunt necesare mai multe detalii

daca centrala de bloc a fost achizitionata prin intermediul asociatiei, teoretic s-a facut prin vot majoritar si au platit toti....deci un bun comun si trebuie sa contribuie toti la partea de intretinere tehnica(gen lift cu mentenanta periodica si autorizare)

sau varianta in care asociatia a facut achizitia doar in numele unor proprietari si atunci bunul e al acelor proprietari

daca autorul postarii a fost de acord cu achizitia CT pe bloc si a contribuit la achizitie iar ulterior s-a razgandit, e bun de plata de acum incolo

Alte discuții în legătură

Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)