avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla daca un obiect predat catre executor nu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla daca un obiect predat catre executor nu a mai functionat dupa ce bunul a ajuns la creditor?

Am predat catre executor mai multe obiecte electronice si un televizor.Predarea s-a facut la domiciliul parintilor mei,in casa scarii deoarece nu au fost de acord sa se intre in casa.Dupa ce s-a transportat in prezenta executorului in conditii nepotrivite si la o temperatura de -15 grade,la domiciliul creditoarei(fosta sotie) s-a bagat in priza dupa 30 min si nu a mai functionat corect.Televizor Sony,val. 1000 euro.
Intrebarea mea este daca sunt eu responsabil ca nu a mai functionat sau eram obligat sa fac si probe tehnice ca functioneaza? Parintii mei nu au fost de acord sa li se intre in casa.Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 05:33, 29 Ianuarie 2010
in aceste conditii daca predarea s-a facut in fata executorului judecatoresc, s-a incheiat un proces-verbal de predare a respectivelor obiecte si creditoarea(fosta sotie) le-a luat in primire transportindu-le in mod necorespunzator, atunci raspunderea unor eventuale defectiuni ii revine in intregime. in momentul in care ele functionau cind au fost predata si au intrat in posesia beneficiaruli, in prezenta executorului, dv. sinteti liberat de orice sarcini si raspunderi.
Predarea s-a facut in scara blocului fara a se verifica functionarea.S-au predat obiectele in stare fizica buna.Parintii mei nu au permis intrarea in apartament pentru verificarea la priza.Eu stiu ca la un proces verbal de predare-primire,cel care le primeste este obligat sa si le verifice inaintea preluarii.
Mesaj (dublat) postat de @sergio1979 si copiat aici. Mesajul a fost mutat din alta sectiune a forumului.

Am predat catre executor mai multe obiecte electronice si un televizor.Predarea s-a facut la domiciliul parintilor mei,in casa scarii deoarece nu au fost de acord sa se intre in casa.Dupa ce s-a transportat in prezenta executorului in conditii nepotrivite si la o temperatura de -15 grade,la domiciliul creditoarei(fosta sotie) s-a bagat in priza dupa 30 min si nu a mai functionat corect.Televizor Sony,val. 1000 euro.
Intrebarea mea este daca sunt eu responsabil ca nu a mai functionat sau eram obligat sa fac si probe tehnice ca functioneaza? Parintii mei nu au fost de acord sa li se intre in casa.Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Raspuns primit la mesajul sters:
@tudorioan:
Normal, executorului judecatoresc trebuia sa i se permita sa intre in acea casa pentru ca era in exercitiul functiunii. In principiu aveti o responsabilitate cu privire la defectarea acelor bunuri pentru ca nu ati permis verificarea functionarii lor! Erati obligat sa respectati procedura executarii silite, in sensul ca predarea acelor bunuri mobile trebuia facuta in locuinta nu in casa scarii.

:offtopic: Pentru @sergio1979:
Din Regulament:
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Regulamentul poate fi citit aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal predare chei apartament adina_cnc adina_cnc ce anume trebuie sa contina un proces verbal care se va intocmi in momentul cand fostii proprietari ai unui apartament va preda cheile proprietarului? (vezi toată discuția)
Executare silita?! sebyadm sebyadm Va scriu in calitate de nou presedinte al unei asociatii de proprietari. Problema pe care v-o supun atentiei a mai fost discutata, in parte pe acest forum la ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare casa ContSters117133 ContSters117133 Sora mea, divortata de 11 ani, cu partaj, vrea sa -mi faca act pe o casa pe care o avem de la parintii nostri. Nu cred ca acesta casa a facut obiectul ... (vezi toată discuția)