avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata intr-un proces de revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata intr-un proces de revendicare

In cadrul unui proces civil de revendicare retrocedare a unui imobil (care in realitate nu a apartinut niciodata decat statului, dar documentele inexacte prezentate de reclamant au fost considerate de-a lungul timpului autentice si corecte de catre Instanta, nefiind luate in considerare contraprobele paratului-institutie de stat) care a durat circa 20 de ani, cu circa un an inainte de pronuntarea sentintei definitive de retrocedare in natura a respectivului imobil, a fost invocat de catre reclamant si un ”mare” secret de stat-in baza caruia imobilul ar fi trebuit sa ii revina incontestabil. Instanta a stabilit in sarcina partii parate, in sentinta definitiva, si cheltuieli de judecata catre reclamant. As vrea sa va rog sa analizati si sa imi spuneti daca exista vreo cale legala de a refuza plata acestor cheltuieli de judecata, avand in vedere ca, de exemplu, atata vreme cat imobilul trebuia (re)atribuit altei persoane(fizice sau juridice, cine mai stie?) in virtutea respectivului secret de stat, procesul intentat neavandu-si astfel rostul, paratul neavand nicio vina ca reclamantul l-a actionat in judecata si ca judecata a impus actiuni timp de 18..19 ani inainte de a aparea invocat acest secret de stat. Totodata, as apela sa analizati si sa precizati, daca se poate ca paratul sau vreo terta parte (ca simplu cetatean al tarii) sa solicite continutul respectivului secret de stat, avand in vedere ca in lipsa cunoasterii lui , data fiind conjunctura, nu putem avea siguranta ca respectivul secret de stat e in interesul statului roman.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
Cornelissa, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata intr-un proces de retrocedare imobil Cornelissa Cornelissa Va rog, îmi poate spune cineva dacă trebuie plătite cheltuieli de judecata de către instituția care a pierdut un imobil intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana gabone2008 gabone2008 Poate fi considerata proba judiciara o bucata de hartie pe care apare semnatura mea si un text adaugat ulterior(din care reiese ca as fi primit niste bani), ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara RascolIon RascolIon Buna seara! Doresc si eu un raspuns calificat pentru următoarea speta: Proprietarul unui imobil (teren) obținut prin donatie cheama în judecată (acțiune ... (vezi toată discuția)