Buna seara! Doresc si eu un raspuns calificat pentru următoarea speta: Proprietarul unui imobil (teren) obținut prin donatie cheama în judecată (acțiune in revendicare) o persoana care are pe imobilul în cauza o construcție (șopron) de vreo 20 de ani (nu stiu exact). Pe fond (judecătorie), paratul a invocat excepța prescripției achizitive, insa instanța de judecata a respins-o si a dispus lasarea terenului în deplină proprietate şi liniştită posesie reclamantului. Hotarârea primei instanțe a fost atacata cu apel (la tribunal), care a fost admis iar instanța de apel a schimbat hotararea primei instanțe si a respins acțiunea in revendicare a reclamantului. Intimatul nu este inca in posesia hotararii, nici macar a minutei. Întrebarea mea este: Poate fi atacata aceasta hotărare (pe portal se menționeaza ca este definitiva) cu recurs pentru motivul art. 488 alin. (1) pct. 8 sau, avand in vedere ca e definitiva, are la dispozitie doar contestația in anulare si revizuirea? Datele publicate pe portal cu privire la decizia instanței de apel sunt foarte vagi, nu este menționat nici macar temeiul legal în baza căruia s-a respins acțiunea în revendicare, ci pur si simplu ca s-a respins, ca a fost schimbata hotararea instanței de fond si ca e definitiva.
Doar cai extraordinare de atac mai aveti la dispoziție insa oportunitatea acestora se poate analiza doar dupa ce se va comunica motivarea deciziei din apel.