avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un polițist are ”dreptul” să jignească persoana ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un polițist are ”dreptul” să jignească persoana vătămată la audieri?! ...

Dacă un polițist îi spune persoanei vătămate la audieri ”zici că sunteți nebun” și alte asemănătoare reprezintă o jignire, o discriminare, o intimidare sau intra la ”dreptul la libertatea de exprimare” al funcționarului public?!
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 15:51, 31 Octombrie 2023
ART. 296 C.p.
Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
Toată lumea știe de cazul lui Vișinel, bărbatul ucis în bătaie de un polițist local din Arad, dar in cazul meu cum dovedesc abuzul făcut de un agentul tânăr din Șecția 1 care a terminat dreptul și are un comportament ciudat ”pledând” in favoarea agresorilor. Unde trebuie să declar un abuz, il scriu către seful unitații de Poliție, către procuror sau catre superiori la Politia Romană?!

Acesta mi-a luat prima declaratie intr-un birou comun, de față cu mai mulți colegii de-ai lui, declaratie ce a durat cam 4 ore si jumate, m-a inrerupt non-stop și apoi ma jignit (doar pentru a-mi pertuba atenția), zicându-mi franc ”zici că sunteti nebun”, asta doar pentru că nu am aceptat ca el să pună pe declaratia mea propriile sale fraze.
Când iam cerut socoteală tânarul agent a considerat că, nu m-ar fi jignit ci a motivat experienta lui cu a mea precum că eu nu leg suficient de bine ”povestea”/descrierea de la A la Z, motiv pentru care i-am expicat că in comparatie cu el, mi-e mi-a fost afectată o bucată de creier (fiind operat pe creier pe zona stangă care se ocupă cu concentrarea etc)., iar pentru ai demonstra că ma jignit în mod direct, eu i-am spus un expemplu și i-am zis: ”eu nu am zis că sunteți un funcționar public incompetent, nu am zis” moment în care a înțeles că nu umblu cu ciunga in par și că, mi-am dat seama că acesta incerca de la inceptut să mă deruteze și să claseze dosarul în favoarea agresorilor, lucru ce sa dovedit adevarat pentru că, după mai mult de trei luni de la data declaratiei mele (după ce am facut cerere de studiere a dosarului), declaratia mea nu fusese semnată de agent, acesta a semnat-o ulterior in fata mea (in urma cu trei săptâmăni), iar majoritatea probelor video de la intervenția polițistilor lipsea de la dosar, Problema este că in plangere am specificat inclusiv abuzul facut de politiștii sositi la fața locului (doi agentii de politie si doi jandarmi), care nu au acordat atenție a ceea ce le-am spus și NU i-au amendat pe agresorii la timpul la potrivit (pe loc) cand au constatat că ne-au amenitat că au intentia să ne omoare și că până la lege eu si fratele meu ne luăm omor. Sunt curios dacă la ora actuală mai există inregistrările Body Cam sau le-au facut pierdute desi cazul nu a fost clasat dar mai mult ca sigur asta se va intampla dacă agentul omite realitatea care devine incertă dacă dispar probele video!!
Cu altă cocazie de cand am intrat in sectie i-am solicitat acestuia să fie mai atent cu cuvintele pentru că abuzează de experinta acumulată pentru ași indeplini scopurile lui personale ignorand protolcoalele si legea, discriminează si că mi-a creat un disconfort și o nesiguranță privind increderea in Sectia 1 de poliție.

Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
Cretu Jan Marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea care ii interzice să intri cu telefonul la purtator (in buzunar), în audiență? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian [b]Care este legea care ii interzice să intri cu telefonul la purtator (în buzunar), la Audiență, sau oriunde te-ai duce având în vedere că:[/b] [b]1) ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu din partea unui agent de politie Livia Costescu Livia Costescu Data post: Duminica, 15 Noiembrie 2009, 18:22 Subiect: Am fost abuzat de catre un agent de politie Am participat, la o sedinta privind campania elctorala ... (vezi toată discuția)
Interventie 112 politie violenta domestica ?!? alelly2323 alelly2323 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu opinia dumneavoastra in calitate de avocat specializat in penal. Luna trecuta in ianuarie, am avut o cearta cu ... (vezi toată discuția)