avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este legea care ii interzice să intri cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este legea care ii interzice să intri cu telefonul la purtator (in buzunar), în Audiență?

Care este legea care ii interzice să intri cu telefonul la purtator (în buzunar), la Audiență, sau oriunde te-ai duce având în vedere că:
1) Telefonul este un bun personal,
2) Este și dispozitivul nr. care iți poate salva viata, sau o poți salva pe a altora (eu fiind și epileptic)
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2023
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 22:42, 3 Aprilie 2024
Nu neapărat trebuie sa fie o lege pt asta, poate fi și un regulament.
În audienta unde mergeți?
Dacă sunteți epileptic și aveti o criza, oricum dau tel alte persoane.
Am fost deja, la Secția 1 de Politie așteptam un răspuns de la cineva în legatură cu vre-o lege legată strict pe acest subiect..
Regulamentele interne nu sunt legi și de obicei sunt făcute pentru angajați iar cetătenii nu se pot supune aceluiași regim din mai multe motive, unul este acela că legal ai obligația să ceri audiență pentru a reclama și a se intrepta eroarea sau un abuz comis de un angajat al acelei instituții, iar abuzurile pot continua degenera până colo incăt oameni nevinovați au fost torturați și omorăți pentru că le distrugeau afacerile, interesele comune dintre ”politiști” și agresori și acest aspect nu-l declar eu si este cunoscut faptul că in Sectiile de Politie se pot intampla tot felul de lucruri la fel ca in perioada lui Ceausecu.

In ziua de azi aveam destule exemple pe internet

Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si nu va puteau deposeda de tel dacă ați fi întrat cu el?
Nu puteti filma/ înregistra asa ca de aia v-au cerut tel.
Sunteti viu, nevatamat, deci audienta a decurs în buna regula.
Problema era că toată lumea intra lejer fără probleme și doar mi-e mi sa cerut telefoanele, unul dintre cei doi agenți de serviciu îmi zice "Domnule Crețu puteți intra in audiență dar fără telefoane, le lăsați aici.. sau nu mai sunteți primit în audiență" majoritatea polițiști, avocați și diverși întrau cu telefoanele in mână iar eu eram discriminat, trebuia să mă supun unei reguli care mi se aplica doar mie. Oricum voi face o plângere penală pentru situația întâmpinată. Probabil am deranjat mafia drogurilor și "asociații" au început atacul asupra mea. că nu există alt motiv, nu aveau motive să considere că înregistram însă din cauza unui dosar care are legătură cu un funcționar public din primăria sectorului 1 consilier superior și cu o polițistă din secția a 4-a (dosar ce l-au întors după bunul lor plac pentru că am declarat că am dovezi împotriva celor doi), au început să mă intimideze și să caute tot felul de situații defavorizate, discriminatorii și să mă denigreze.. înainte de a intra în audiență le-am transmis exact ce doream să discut in audienta respectivă, dar nu am reusit să le dezbat pe toate pentru că a intervenit o problemă cu un angajat nou... in fine eu asta le-am trimis pe email cu o jumatete de ora inainte.

Domnule - Comisar Șef BEJA CONSTANTIN
....., prin prezenta;

Vă notez aspectele pe care doresc să vi le aduc la cunoștință
în Audiența de azi 22.11.2023

1) Nu am primit programarea la o oră fixă;

În urma solicitării în audiență cu nr. 2091062/08.11.2023, mi sa comunicat în mod defectuos și discriminatoriu răspunsul cu 2091062/14.11.2023, unde a fost precizat doar orarul dvs. de audiență ce se desfășoară Miercuri și Joi între orele 13:00-15:00, care mi-a dat de înțeles că trebuie să mă prezint la Secția 1 de Poliție la ora 12:30 și să stau la coadă, deși mă doare f. rău coloana lombară, nu cred că altor solicitanți nu li se oferă o programare în audiență la o oră fixă, sunteți singura instituție care mi-a făcut acest lucru!.

2) Lipsa numerelor de înregistrare;

De la Secția 1 de Poliție, Nu am primit întotdeauna înapoi nr. de înregistrare pe email, ci doar un mesaj automat care suna astfel: “ Confirmăm primirea. Compartimentul Personal de Serviciu și Relații cu Publicul (Nu răspundeți prezentului mesaj!)”.

Motiv pentru care m-am deplasat de mai multe ori la Secția 1 Poliție din Bld. Lascar Catargiu, nr. 22 pentru a le solicita, de două ori a fost nevoie de intervenția dvs. pentru a primi nr. de înregistrare (fiind total nemulțumit de agenții de serviciu de la biroul de recepție (relații cu publicul) și de doamna de la secretariat care culmea făceau ”front comun”, cerându-mi în mod abuziv să formulez altă petiție în acest sens (refuzând practic să-mi acorde nr. de înregistrare).

3) Comportament abuziv din partea organului de anchetă,

Pe data de 11.05.2023 domnul M. G. m-a chemat la audieri în calitate de persoană vătămată pentru dosarul 9760/P/2022 (ce are drept speta instigarea la ură și discriminare), de la bun început m-a întrerupt încontinuu și apoi m-a făcut nebun zicând ”zici că sunteți nebun” și asta doar pentru a mă deruta, comportamentul acestuia m-a afectat și m-am simțit intimidat, acuzat, stigmatizat și discriminat, luându-mi dreptul de a da declarația în liniște, lucru ce a condus în timp la o lipsă de încredere în acesta, implicit în Secția 1 de Poliție și i-am transmis că nu-mi inspiră deloc încredere în munca pe care o va face și că astfel favoriza pârâții.

4) Lipsa înregistrărilor body worn de la dosarele penale;

De la toate dosarele penale lipsesc înregistrările făcute de agenții de poliție care au intervenit la solicitări și care erau echipați cu dispozitivele body worn, oare ce fel de anchetă se poate face dacă se omit în mod intenționat aceste înregistrări acreditate?
Domnul agent M. G. de la biroul Investigații Criminale a promis că va solicita aceste înregistrări body worn pentru a fi atașate la dosare, dar de pe data de 09.10.2023 (chiar înainte ca eu și fratele meu să să dăm declarații într-un dosar unde anterior fuseseră programați), acesta a intrat în concediu iar până în prezent nu mi-a mai răspuns de nici un fel nici pe nr. lui personal de telefon, nici pe whatsapp iar unii dintre colegi lui au spus că ar fi venit din concediu, alții că nu, eu cred că acesta încearcă să mă ”ocolească” în mod intenționat din motive discriminatorii.

4) Încălcarea procedurilor de înmânare a citatiilor (procesele verbale întocmite spun altceva decât realitatea).

Citațiile pentru dosarul 9670/P/2022 respectiv 11431/P/2022 au fost emise fără plic și puse direct în cutia mea poștală de către anumiți polițiști ”procedurali” (certați cu legea), fără să se verifice dacă eram sau nu acasă.

Din procesele verbale întocmite reiese altceva decat realitatea aceste fiind un indiciu clar de corupție și fals în înscrisuri oficiale, fapte făcute tocmai de cei care ar trebui să asigure respectarea legii, aceștia nu merită să se numească polițiști!!!.

5) Răspuns la o petiție după 4 luni de zile;

Luni pe 10.04.2023 ora 08:10, am trimis prin e-mail o petiție care a fost înregistrată a doua zi Marți pe 11.04.2023 la ora 12:26 cu nr. 2095760 prin care am solicitat de la Secția 1 de Poliție ca ”Toate comunicările din partea Secției 1 de Poliție (prezentarea la audieri, solicitare probe, răspunsuri… etc), să-mi fie transmise prin poșta electronică, pe adresa: cretujanmarian@gmail.com”,

La care NU am primit răspuns în perioada legală de maxim 45 de zile.

După 118 zile am formulat petiția cu nr. 2090679/07.08.2023 prin care am solicitat un răspuns pe care l-am primit pe 17.08.2023 unde mi-a fost adus la cunoștință că, petiția mea (2095760/11.04.2023), fusese atașată la dosarul penal nr. 8927/P/2022 și în fotocopie la celelalte dosare.

Acesta fiind un alt abuz din partea organului de anchetă întrucât cererea era adresată Secției 1 de Poliție nu Parchetului sau procurorilor de caz devenind o muncă în plus pentru aceștia.

6) Răspunsuri neclare; exemplu R.2855842/30.08.2022.pdf

Din unele răspunsuri pe care le-ați emis nu îmi pot da seama exact a cărei petiții îi revine acel răspuns, de exemplu în răspunsul nr. 2855842/30.08.2022 nu sa specificat sub ce numere au fost înregistrate petițiile mele, ci doar numărul sub care au fost conexate, nu reiese nici despre ce anume este/era vorba.

”Referitor la petiţiile dumneavoastră, adresate, prin e-mail, Primăriei Municipiului Bucureşti şi Poliţiei Locale Sector 1, fiind remise spre soluţionare Secţiei 1 Poliţie, unde au fost conexate şi înregistrate cu numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele: În urma verificărilor efectuate, sesizările dumneavoastră a fost înaintate către Poliţia Sectorului 1— Biroul Control Intern, spre competentă soluţionare. Vă asigurăm în continuare de întreaga noastră disponibilitate în aplicarea şi respectarea legilor în vigoare, pentru menţinerea unui climat civic corespunzător în rândul comunităţii şi vă recomandăm ca în cazul în care aveți de semnalat probleme ce pot implica intervenţia Poliţiei Române, să apelaţi numărul unic de urgenţă „112", pentru ca la faţa locului să fie dirijată cu operativitate o patrulă de poliţie în vederea aplicării măsurilor legale care se impun la momentul oportun.”

7) Omiterea detaliilor solicitate

Din pe istoricul pe care vi l-am solicitat prin petiția nr. 2090966 din 17.10.2023, nu am primit speța pentru fiecare petiție în parte (deși am solicitat acest lucru), motiv pentru care am solicitat completarea răspunsului 2090966/30.10.2023 pe care l-am primit azi la ora 08:54 sub nr. 209162, pentru care vă mulțumesc!!!.

Toate dosarele mele au fost mutate de la fostul politist la o doamnă politist si nimenu nu mi-a spus nimic, eu sunam sa-l caut pe M.G. iar acesta nu era de gasit, problema a fost că am trimis căteva petitii simultan atat către Politie cât si si către Recorder si Facias si de aici a inceput... atacul lor impotriva mea pentru că se simnt cu musca pe caciulă..

Am inteles suficient de rapid că dreptatea nu se face după lege ci după voia unora dintre ei, unul dintre agresorii din plangerile mele a spus politiei locale care faceau o anchetă că are relatii la un comandant, după un an de zile lipsesc probele din camerele body worn facute de politisti in care sunt amenintat cu moartea in fata politiei iar agentul primcipal domnul V. Marian. nu a dat amenzi pe loc asa cum ar fi trebuit, a plecat linistit, au musamalizat totul in favoarea pârâtilor, cand acuzi politia de favorizare, ajungi rau indiferent de spetă ..

gi-jane2 a scris:

Si nu va puteau deposeda de tel dacă ați fi întrat cu el?
Nu puteti filma/ înregistra asa ca de aia v-au cerut tel.
Sunteti viu, nevatamat, deci audienta a decurs în buna regula.

Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
Din nota internă făcută în urma audientei a reieșit altceva .. de la oamenii lipsiți de scrupule, nai.. nai la ce să te aștepți
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un polițist are ”dreptul” să jignească persoana vătămată la audieri?! ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Dacă un polițist îi spune persoanei vătămate la audieri ”zici că sunteți nebun” și alte asemănătoare reprezintă o jignire, o discriminare, o ... (vezi toată discuția)
Celular furat in urgenta de un angajat al firmei de paza th3dj th3dj Stimate Doamne/Domni Avocati, Intr-o dimineata am fost transportat cu ambulanta la Urgente unde, aflandu-ma intr-o stare de soc a iesit un pic de scandal. ... (vezi toată discuția)
Furt troller...politia nu face nimic.... RoxannaS RoxannaS Buna ziua! In luna decembrie 2012 mi s a furat troller-ul dintr-un maxi-taxi(care merge de la Piața Sudului în Oltenita). ....la urcarea în maxi ... (vezi toată discuția)