avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Angajatul poate fi dat în judecată de proprietar ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Angajatul poate fi dat în judecată de proprietar ?

Angajatul poate fi dat în judecată de proprietar ?
Bună ziua
Am fost angajat mai de mult la o firma de construcții, am fost trimis de șeful împreună cu alți 2 colegi să lucrăm la un proprietar la o casă mai exact tencuiala decorativa.
După finalizarea lucrari , după 2 luni , proprietarul spune șefului nostru că ne va da în judecată pt că îi sa exfoliat decorativa de pe casă.
Poate proprietarul , sa ne de-a in judecată pe noi angajații in loc sa de-a firma unde am fost angajați și respectiv pe șeful firmei ? Mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: setboll21 , utilizator 10:40, 9 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
A avut contract cu firma, pe ea o da in judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
”Prepusul poate răspunde direct faţă de victimă atunci când e acţionat de aceasta, ca formă a răspunderii subiective pentru fapta proprie (iar nu ca modalitate a răspunderii pentru fapta altuia şi, în niciun caz, a comitentului, cel la ordinul şi sub direcţia căruia acţionează prepusul)”. (Decizia nr. 2437 din 8 decembrie 2022, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Va mulțumesc pentru răspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Situatie la frizerie ContSters377028 ContSters377028 Daca eu sunt patronul unei firme care lucreaza cu clienti destul de mult, si cand vine un client la un angajat de-al meu, angajatul meu ii rupe o mana ... (vezi toată discuția)
Angajatul sau angajatorul? cruavo cruavo buna ziua, Cine raspunde in instanta daca pe un drum public dintr-un stat UE, a avut loc un accident de circulatie intr-o zona unde se efectuau lucrari, cu ... (vezi toată discuția)