avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o intrebare la care nu am gasit un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o intrebare la care nu am gasit un raspuns clar ...

Buna ziua,

Am o intrebare la care nu am gasit un raspuns clar si speram sa ma puteti ajuta. Nu va plictisesc cu prea multe povesti - cei de la Delgaz pot bransa un vecin in teava mea de gaz fara acceptul meu?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:13, 2 August 2023
Aceasta problema a mai fost discutata pe forum...
In principiu Delgaz sau alta entitate nu poate bransa o locuinta la teava al carei proprietar este altcineva - decat in conditiile in care proprietarul isi da acceptul (am auzit ca unele firme vroiau acceptul prin notariat).
Acum, pentru ca mata nu vrei sa ne plictisesti cu prea multe povesti, nu prea avem cum sa intelegem cum de dumneata esti proprietar pe acea teava. Vino cu amanunte - la ce etaj stai, cum s-a ajuns la aceasta situatie, care este situatia celorlalti proprietari.
Uite, un exemplu de cum am procedat noi, in urma cu vre-o 15 ani: desi nu toti proprietarii (bloc P+10, 44 apartamente), au dorit sa treaca la separarea de masura, majoritatea am hotarat amplasarea pe casa scarii a unei conducte, cam de 3 tzoli, costul facandu-se din Fd. de reparatii, special finantat de catre noi, majoritatea proprietarilor. In acel moment ne-am gandit ca candva si cei care acum nu au dorit separarea de masura, "au sa vina si ei la teava noastra".
Costul total l-am impartit la 44, afland cu aceasta ocazie cat o sa le cerem celor care vor dori bransarea. Chiar asa s-a intamplat. Pe rand toti proprietarii s-au bransat la noua teava si-au montat gazometre la usa, tevile comune desfiintindu-se - dar asa cum zici si dumneata, cei noi veniti a trebuit sa achite suma stabilita, altfel firma de gaze nu le facea bransarea decat cu acordul nostru si modificarea proiectului initial.
Asadar, nu stiu cum a fost la voi, dar daca vecinul vrea sa se branseze , trebuie sa-i dai acordul. Daca bransarea s-a facut fara acest accept, trebuie sa mergi la Delgaz sa discuti (in scris) cu acestia. Este posibil sa se fi facut o "romaneasca" si iaca veciunul este bransat moca...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizare gaze dinamoviada dinamoviada Buna ziua,suntem un grup de 11 apartamente si dorim sa ne bransam la teava de gaze a vecinilor din bloc,bineinteles despagubindu-i pe acestia iar presedintele ... (vezi toată discuția)
Anulare document notarial cristi_tnt cristi_tnt Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in ce fel ma afecteaza un document notarial intre fostul proprietar,de la care am cumparat imobilul si vecini. In urma cu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii comune de gaz nu își dă acordul să se branșeze la ea și alți vecini? Moldovan Liviu28 Moldovan Liviu28 Sunt in situatia in care dorim bransarea la teava de gaze pe care o detin in copropietate 3 vecini. Unul dintre acestia ,respectiv ultimul care s-a bransat la ... (vezi toată discuția)