Mod repartizare diferențe apă în bloc în care un sfert dintre apartamente au contoare cu CD, 5 fără repartitoare de costuri pt apă rece/caldă, iar restul contoare doar cu citire optică. Mă interesează o logica care să avantajeze pe cei care raportează citirile în intervalul de timp stabilit, au citiri corecte, chiar cu 3 zecimale și instalația fără modificări neautorizate. Apoi, ma interesează cum ați proceda în cazul citirilor la distanță, nr persoane Zero , dar consumuri de 3 mc (de exemplu) acești Zero, cu consumuri mari având la rubrica, diferențe de apă ".... Zero lei. Mulțumesc frumos!
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Nu ar mai trebui sa exista proprietari necontorizati. Legea e aceeasi pentru toti.
2. Se inspecteaza toate apometrele si se sigileaza montajele de catre asociatie. Se noteaza seriile la toate.
3. Cei care isi citesc singuri apometrele vor trimte poza fiecarui apometru in intervalul stabilit.
4. E o raritate asta , eu consum 3 mc/luna, locuind zi de zi ! Dar chiar si asa, puteti sa va uitati in urma, cind existau persoane si va dati seama cit consuma in medie o persoana. Ar trebui sa fie 2-4 mc/luna. asa ca repartizati diferentele la acea proprietate pe o persoana.
5. Unde aveti dubii de consum puteti face o verificare prin comparatie, cu vas calibrat sau cintar. 3 determinari, o medie si se vede daca acel contor indica la fel cu cantitatea masurata prin cintarire sau la volum cunoscut.
Mulțumesc! 1. Există necontorizați. 2. Ajungem să le inspectăm pe toate 3. Raritatea este realitate. Ne tot gândim cum să facem, pentru că nu poți trece 1 persoană, punând pe 15 zile la bătaie, însă, da, consumul chiar poate fi estimat la 1,5 apă rece și 1,5 apă caldă. 5. Chem un prieten deja care va factura verificarea despre care vorbiți.