avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, stam la parter si vrem sa ne montam tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, stam la parter si vrem sa ne montam tevile pt centrala ...

buna ziua,
stam la parter si vrem sa ne montam tevile pt centrala termica pe care am achizitionat-o.
Pentru a nu face un intreg santier in casa ne este mai usor sa coboram tevile prin subsol(sunt 2 gauri de dat), insa membrii comitetului asociatiei nu sunt de acord din ce motiv.... nu stiu.
In baza a ce temei legal pot sa faca asta si de ce nu s-ar lua in considerare vecinii direct afectati fiind vorba doar de niste boxe de la subsol?
Ce as putea face legal sa ne lase sa trecem tevile pe la subsol?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:57, 7 August 2023
Modificările constructive pe care doriți sa le faceți asupra proprietatii comune, subsolul, trebuie aprobate în conformitate cu art. 39 din legea 196/2018.
[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
latka, utilizator
am citit legea si ce am inteles eu este ca nu ar fi decizia doar a comitetului asociatiei adica 4 persoane, atata timp cat vecinii de pe scara sunt de acord.
Nu scrie de decizia Cex, ci a minim 2/3 dintre proprietarii membri de asociatie.
Articolul 39 Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale condominiului, precum si amplasarea de mijloace publicitare pe fatada si/sau pe terasa/invelitoare a imobilului, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea se fac numai cu acordul a doua treimi din proprietarii membri ai asociatiei de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectati si pe baza autorizatiei de construire, cu respectarea legislatiei in vigoare.


biasimion a scris:

am citit legea si ce am inteles eu este ca nu ar fi decizia doar a comitetului asociatiei adica 4 persoane, atata timp cat vecinii de pe scara sunt de acord.

Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as vrea sa stiu in ce mod pot construi unii locatari ... Imsm Imsm Bună ziua As vrea sa stiu in ce mod pot construi unii locatari un gratar din cărămidă pe spațiul comunsi câți % dintre locatari trebuie sa fie deacord ... (vezi toată discuția)
Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat ... Gâscă-Eremia Stoica Gâscă-Eremia Stoica Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat un banner publicitar de mari dimensiuni. Era nevoie dre acordul proprietarilor? (vezi toată discuția)
Buna seara! locuiesc la demisol si vecinul de vis a vis a construit ... Otilia Proca Otilia Proca Buna seara! Locuiesc la demisol si vecinul de vis a vis a construit o debara inchizand practic spatiul de sub scari, astfel incat intre usa mea si peretele ... (vezi toată discuția)