Copilul de 10 ani este incredintat mamei care mi l a lasat in grija prin procura notariala ,ea deplasandu-se in strainatate cu intentia de a ramane definitiv si de a duce ulterior si copilul.Intrebarea mea este in ce conditii o poate face si ce drept de decizie are in acest caz tatal.
buna ziua!
dr parintesti nu se pot transmite printr-o procura notariala!!!
tatal poate face o cerere catre instanta de judecata pt reincredinatre minor.
Probabil termenul de procura nu e cel corect...cert este ca in prezenta notarului am primit dreptul sa reprezint interesele copilului,intrebarea era alta multumesc oricum.
depinde de la caz la caz,in cazul tau ai putea cere in instanta incredintarea minorului,mama ar putea parasi tara fara nici o problema,atentie trebuie sa vii cu argumente foarte bine intemeiate in fata judecatorului impotriva mamei copilului,depinde si cu cine vrea copilul sa locuiasca daca are peste 10 ani
Intrucat minorul i-a fost incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca poate sa paraseasca tara fara a fi nevoie de acordul tatalui.
Problema ar fi in situatia in care prin acea hotarare s-a stabilit si drept de vizita pentru tata; pentru ca in acest caz mama poate sa fie acuzata de savarsirea infractiunii prevazute de art 307 cod penal.
Sentinta divort
adinu91
bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)