avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare! Vin si eu cu o nelamurire in legatura unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare! Vin si eu cu o nelamurire in legatura unui contract ...

Salutare! Vin si eu cu o nelamurire in legatura unui contract de inchiriere pe 12 luni, pe 3 Iulie eu cu prietena mea n-am mutat in noul apartament inchiriat, fratele meu ne-a ajutat sa ne mutat lucrurile si a ramas la noi timp de 2 saptamani, intre timp proprietarul a venit in vizita cu un scop de a ne aduce un obiect lipsa din apartament, i-am spus ca fratele meu nu sta cu noi, o sa plece in 2 saptamani, a spus ca nu trebuie sa plece daca vrem sa stea cu noi, decat sa anuntam imputernicitul blocului, acestea fiind spuse, am zis ca ar fii ok sa ramana cu noi, intre timp si-a gasit un loc de munca aici aproape, precizez faptul ca noi stam de fix o luna in apartament, acum cateva zile proprietarul a spus ca vrea sa eliberam apartamentul, pe motiv ca intr-o dimineata la ora 3 a fost galagie si vecinii au reclamat ca la noi s-a facut galagie, insa in apartamentul nostru nu a fost niciun zgomot, au venit agentul imobiliar cu proprietarul a 2-a zi sa discutam, le-am explicat ca le pot arata si mesaje/apeluri cu activitatea facuta de noi intre orele precizate, dupa care subiectul s-a schimbat, cum ca problema ar fii fratele meu ca stam mai multe persoane, dar contractul nu interzice acest aspect plus instiintarea proprietarului si acordul lui de a ramane, prima data agentul imobiliar ne-a spus ca pana maine seara trebuie sa eliberam apartamentul, le-am explicat ca nu am cum pentru ca nu am unde sa plec intr-un timp atat de scurt, ni s-a lasat la dispozitie o saptamana, acum motivul plecarii ar fii ca noi nu am respectat clauzele din contract ca nu am predat index-ul la apa, lumina etc, nestiind cine este imputernicitul, avand doar un numar de telefon si luna inca nu se incheiase cand discutasem acest aspect deci nu aveam cum sa predam acel index, insa am trimis proprieatrului pe whatsapp index-ul apei si lumina trebuie in data de 12-16 , indexul fiind comunicat telefonic, acum agentul ne-a spus faptul ca daca nu cadem de comun acord putem ramane si fara banii de garantie si sa fim dati afara, ce putem face in acest caz? sper ca am fost destul de informativ! Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
DiaconescuCatalin, utilizator
Depinde de clauzele contractului, dar în nici un contract nu se permite evacuarea chiriașilor în acest mod brusc. Este nevoie de mai multe detalii în acest caz. Cine este trecut în contract în calitate de chiriaș/chiriași ?
Eu cu prietena mea suntem in contract, pe contract este scris termenul de 60 de zile
Ma mai puteti ajuta cu niste raspunsuri Domnule Adrian?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evacuarea nu se poate face decât prin instanta asa ca orice presiuni cu eliberatul. Imobilului de pe o zi pe alta nu au nici o.baza legala.Solicitati.un termen decent măcar 3 săptămâni pt a găsi alte variante.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea chiriasilor gondolkodom gondolkodom Proprietarul vine si spune in termen de 80 de zile sa parasiti apartamentul pentru ca vreau sa il vand. Pe contractul semnat cu agentia de imobiliare (nu cred ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. ... nelugigi nelugigi Buna ziua! De 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. La sfarsitul lunii Decembrie 2023, nu mi-au platit din suma totala datorata, in jur de ... (vezi toată discuția)
Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. ... Benjoo Benjoo Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. Ce se poate face? De cateva luni, in bloc s-a mutat cineva care are doi copii (cam in jur de ... (vezi toată discuția)