avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare acord asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare acord asociatie de proprietari

Buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea problema. Urmare obtinerii acordului tuturor proprietarilor, am mansardat un apartament. Ulterior edificarii lucrarilor, unul dintre proprietari a inceput sa faca plangeri deoarece spune el ca a semnat tatal (neproprietar) in locul sau (proprietar). Parchetul acum a cerut anularea actului care contine manifestarea de vointa a proprietarilor.
Ce as putea sa invoc in afara de faptul ca pentru lipsa uneia dintre semnaturi nu se poate anula acordul de vointa al tuturor celorlalti proprietari?
Mentionez ca mansarda este deja intabulata.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: izabela harmony , utilizator 11:34, 3 Februarie 2010
Dispozitia in vigoare precizeaza ca se poate demara mansardarea in anumite conditii legal impuse ,printre care si acordul individual al tuturor proprietarilor Inexistenta acestei conditii conduce automat la neincadrarea in prevederile legale,cu consecinta revocarii /anularii PV de acord din partea proprietarilor.
Daca proprietarul in cauza nu a delegat sau nu a mandatat tert in conditiile legii,
sa ii reprezinte interesele in proiectul si formalitatile necesare mansardarii imobilului ,proprietarul de drept,daca apreciaza ca este prejudiciat in interesele sale legitime,detine dreptul legal sa denunte situatia la autoritatile competente.
Executia mansardarii fara acordul individual al tuturor persoanelor cu drept legal de proprietate,neatentia acordata aspectului implicarii unui tert fara drept legal,are drept consecinta legala masura dispusa de catre reprezentantii Ministerului Public.
In raport de neajunsul denuntat de proprietarul in cauza incercati o intelegere,
daca nu ve-ti fi obligat la efort financiar suplimentar pentru readucerea imobilului la aspectul anterior interventiei de mansardare .
Totusi surprinzator ,neatentia din partea reprezentantilor asociatiei de proprietari privitor la datele de identificare distincte intre proprietarul de drept si persoana semnatara a acordului
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord mansardare mihai78 mihai78 Buna seara, Locatarii unui bloc de locuinte am fost fortati sa semnam la cumpararea imobilului ca vom fi de acord cu constructia unei mansarde. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Mansardarea blocului stancu marian stancu marian acum 3 ani de zile era euforia mansardarilor aici in constanta, nu am fost de acord la in ceput si totusi am semnat un act numit CONVENTIE DE ASOCIERE prin ... (vezi toată discuția)
Contract mansardare dantim0606 dantim0606 Am primit o propunere de contract pentru mansardare, poate si altcineva sa se uite peste el si sa-mi spuna daca este in regula? Am omis adrese si datele ... (vezi toată discuția)