avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acte firma uitate in apartamentul vandut, cumparatorul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acte firma uitate in apartamentul vandut, cumparatorul vrea 2000 lei in schimbul lor

Buna ziua,

Am vandut un apartament si am uitat pe balcon cateva dosare cu arhiva actelor de la firma. L-am sunat pe cumparator si mi-a spus sa-i dau 2000 lei daca vreau sa-mi dea actele si ca nu e problema lui ca am uitat bunuri in apartament, iar tot ce a gasit ii apartine. As dori sa fac o plangere la parchet impotriva acestui individ pentru ca si-a insusit bunuri care nu-i apartin, eventual sa cer in instanta furnizarea convorbirii telefonice de la operator. Credeti ca are rost sa fac acest lucru sau sa-mi asum pierderea acelor acte?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:01, 4 August 2023
Buna ziua

Trebuie sa faceti plangere penala pt :

Art. 207 Cod penal

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.


Ultima modificare: Vineri, 4 August 2023
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Buna ziua,
Alegerea este a dvs. În funcție de importanța acelor acte, va trebui sa acționați fie în sensul depunerii unei plângeri împotriva acestuia, fie să vă asumați pierderea actelor.
Nu poate altcineva să vă sfătuiască ce atitudine să adoptați, mai ales că este vorba de acte de firmă.
Oricum, dacă luați hotărârea să-i faceți o sesizare la poliție, primul pas este să-i trimiteți o notificare prin avocat (pentru a avea forță juridică) prin care să-i dați termen de predarea actelor. Apoi dacă nu respectă termenul, puteti să mergeți la politie. O eventuală înregistrare a convorbirilor telefonice de la operator, este greu de presupus că veti optine.
Nu veti obtine inregistrarea convorbirii telefonice de la operator ( nici chiar in instanta ) , din simplul motiv ca nu o are . Nici un operator de telefonie nu are capacitatea tehnica de inregistrare si stocare a tuturor convorbirilor efectuate in retelele sale , si - de altfel - nici dreptul legal sa o faca . Cel mult pot da informatii ca , la ora h , numarul x a fost apelat de numarul y , iar convorbirea a durat z minute .
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)
Santaj elvirabt elvirabt Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare. Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)
Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)