avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. In cazul in care tatal meu in varsta de 84 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. In cazul in care tatal meu in varsta de 84 ani a decedat ...

Buna ziua. In cazul in care tatal meu in varsta de 84 ani a decedat acum o saptamana pe 28 iulie 2023 am dreptul la o pensie de urmas? DIn luna octombrie 2023 voi reincepe munca. Care sunt conditiile impuse pentru a primi o astfel de pensie si cui trebuie sa ma adresez? Sunt conditionata sau limitata de varsta de 36 ani? Ideea e ca am un copil de 10 luni pe care il cresc singura nu am nici un suport financiar si imi este teribil de dificil.. Consider ca este dreptul meu sa ma informez . Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:35, 5 August 2023
Bună ziua,

Sunt conditionata sau limitata de varsta de 36 ani?

Nu puteți beneficia de pensie de urmaș la vârsta dvs..
Pensia de urmaș pentru copii se acordă pâna la vârsta de 18 ani, iar pentru cei care continuă studiile până la maxim 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaº ? 299KA 299KA Salutare , Vreau sa stiu si eu cat timp se acorda pensia de urmas ? Eu o iau de la varsta de 13-14 ani , acum am 19 si am terminat liceul . Eu stiam ... (vezi toată discuția)
Pensie orfan creier777 creier777 Buna ziua. Tatal meu a decedat in anul 2011 iar eu impreuna cu cei doi frati ai mei am ramas orfani de tata si primim pensie de orfani. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Trebuie sã anunþ casa de pensii cã termin studiile ºi cã nu mai pot beneficia de pensie de urmaº? Irina C Irina C Buna ziua In cazul in care anul acesta termin studiile trebuie sa anunt la CASA DE PENSII sau sa completez o cerere in care sa mentionez ca nu mai studiez ... (vezi toată discuția)