avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restituire taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restituire taxa de prima inmatriculare

Buna ziua, va rog sa imi oferiti un sfat in urmatoarea problema.
Am achizitionat un autoturism si la sfarsitul ratelor de leasing, am achitat o ultima factura reprezentand taxa de prima inmatriculare catre societatea de leasing.
Acum as dori sa recuperez acea suma, dar cum eu am achitat catre societatea de leasing care era proprietar la acea data, nu cunosc procedura pe care ar trebui sa o urmez.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 23:12, 29 Ianuarie 2010
La finalul achitarii ratelor se mai plateste o factura reprezentand valoarea reziduala, in conditiile in care nu ati convenit ca aceasta sa fie introdusa lunar , la plata facturilor. Cititi foarte bine contractul care l ati incheiat cu cei de la leasing.
Taxa de prima inmatriculare este descrisa intocmai in continutul facturii si am achitat-o cu OP.
Notificati societatea de leasing in scris si solicitati anularea facturii si restituirea sumei achitata in mod nejustificat-din eroare.
Anexati la notificare dovada achitarii acestei taxe/copie de pe factura initiala, de la inceputul leasingului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa speciala de inmatriculare andreiluputan andreiluputan Dragi prieteni, va deranjez azi cu o problema care sunt convins ca a fost mult dezbatuta de voi,insa nu gasesc nicaieri un raspuns potrivit situatiei mele. ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea unor sume achitate cu titlu de avans in baza unui antecontract de vanzare victor_dutu victor_dutu Bună ziua! Vă supun atenției următoarea speță: O societate (S.R.L.) are încheiat un contract de leasing pentru un autoturism. Au mai rămas de ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare - auto leasing DAN 27 DAN 27 Am achizitionat un autorism in sistem leasing. Toate cheltuielile facute probabil de firma de leasing (taxe privind inmatricularea, taxa numere, taxa ... (vezi toată discuția)