avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare taxa speciala de inmatriculare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare taxa speciala de inmatriculare

Dragi prieteni, va deranjez azi cu o problema care sunt convins ca a fost mult dezbatuta de voi,insa nu gasesc nicaieri un raspuns potrivit situatiei mele. Poate nu am cautat destul.
Este vorba despre un autoturism nou achizitionat printr-un contract de leasing financiar in 2007, intocmit intre IFN Porche Leasing pe de o parte,si subsemnatul- persoana fizica pe de alta parte. In octombrie 2012 se termina durata contractuala. In octombrie 2007 am platit prin OP contravaloarea facturii in care, la una dintre pozitii este mentionata si taxa speciala de inmatriculare respectiva. (Factura a fost emisa de IFN subsemnatului,deci asta inseamna ca eu am platit societatii si apoi societatea a platit la finante)
Stim cu totii ca in urma Ordonantei de urgenta a Guvernului 50/2008, toate societatiile de leasing au recuperat in prima faza 50% din taxa de inmatriculare si restul...asta nu mai stiu exact cum...
Acum,inaintea termenului de prescriptie de 5 ani aplicabil aici,am facut o cerere de restituire a sumei plus dobanda legala, catre IFN Porche Leasing. Am cerut restituirea sumei sau compensarea cu rate leasing viitoare, asta la aprecierea lor.
Insa,cel mai probabil imi vor raspunde negativ sau deloc......sau imi pot raspunde ca de la data cand au recuperat banii de la finante a trecut termenul de 3 ani de prescriptie, termen in care as fi putut cere restituirea sumei.
In aceasta situatie am nevoie de sfaturile dvs pt a sti ce trebuie sa fac in continuare.
Orice chichita avocateasca este bine venita :)
Va multumesc anticipat,
Andrei L.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
andreiluputan, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiluputan , utilizator 08:33, 5 Septembrie 2012
Nu-si da nimeni cu parerea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare manuelle manuelle Buna ziua. In decembrie 2006 am semnat un contract de leasing. Masina a fost adusa in tara in ianuarie 2007 si in februarie 2007 societatea de leasing cu care ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa inmatriculare auto vinczeelisabeta vinczeelisabeta Am cumparat o masina in iulie anul 2007 pentru care am platit o taxa de inmatriculare 5300 lei.In anul 2008 am depus cerere la finante pentru recuperarea taxei ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de prima inmatriculare izabela harmony izabela harmony Buna ziua, va rog sa imi oferiti un sfat in urmatoarea problema. Am achizitionat un autoturism si la sfarsitul ratelor de leasing, am achitat o ultima factura ... (vezi toată discuția)