avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara!Soacra mea a decedat,soțul meu la fel de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara!Soacra mea a decedat,soțul meu la fel de pe urma ...

Bună seara!Soacra mea a decedat,soțul meu la fel de pe urma soacrei a rămas o casa moștenire cu titlul de proprietate direct pe numele ei,exista 2 nepoți moștenitori fiul meu minor și un alt nepot care locuiește în acea casă...Cum trebuie sa procedez pentru a primi partea lui fiul meu,?mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul dvs când a murit? Înaintea soacrei sau după?
După soacră
acest răspuns util
Moșteniți și dvs din cota parte a soțului decedat, 25% din ce ar fi moștenit el după mama lui.
Restul se va împărți între fiul dvs și celălalt nepot în cote diferite.

Mergeți la notar și solicitați dezbaterea succesiunii dupa soțul decedat.
Veți vedea pe certificatul de moștenitor cotele procentuale moștenite de dvs și de fiul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2023
Dapix, utilizator
acest răspuns util
Mostenirea se va imparti in doua parti egale dupa numarul de copii pe care l-a avut bunica. Partea sotului dvs se va imparti intre dvs 1/4 si fiul dvs 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Contract cu uzufruct cand partenerii sunt divortati Ginulici Ginulici O cunostinta are urmatoarea problema : soacra ei a facut act de vanzare cumparare cu uzufruct pentru ea si sotul ei, dupa un timp ea divorteaza, peste niste ... (vezi toată discuția)
Mostenire alisia alisia buna ma numesc andrea si av vrea sa ma lamuriti cu ceva lucruri daca se poate.soacra mea ar dori o lamurire .uitati care este problema.mama ei ar vrea sa ... (vezi toată discuția)