Buna seara.
In urma divortului din anul 2020,fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din venitul minim pe economie, pentru un copil, la data divortului figurand fara venituri.
Intre timp fostul sot s-a mutat in Anglia unde munceste,evident castiga mai mult decat venitul minim din Romania, asadar ce demersuri as putea face pentru a cere modificarea pensiei de intretinere in raport cu veniturile actuale?
M-am consultat cu un avocat, m-a sfatuit sa investighez unde lucreaza, cat castiga,care este adresa lui de domiciliu de acolo, ceea ce mi se pare absurd ,pentru ca el nu este dispus sa imi ofere aceste informatii, altfel nu as fi nevoita sa apelez la un avocat.
Exista o cale legala prin care poate fi el obligat sa isi declare veniturile?
Multumesc.
Ati fost sfautuita corect. Ca sa initiati un demers in instanta sunt necesare cateva date, ar fi util adresa si loc de munca dar e suficienta si adresa din Anglia si va face instanta demersuri. Insa faca domiciliul actual e greu.
c123456
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E ca mersul prin lanul de porumb pe intuneric daca nu puteti furniza acele informatii.
Avand in vedere ca instanta poate dispune majorarea de la data introducerii cererii... cat timp sa pierdeti.... solicitati sa se stabileasca 1/4 din venit net dar nu mai putin de 1/4 venit minim pe economie (daca aratati ca locuieste in alta tara... se poate executa venit minim din acea tara)... sa fie citat la ultima adresa de domiciliu din Romania cunoscut,... posibil sa-si angajeze avocat... se poate solicita prin Ministerul Justitiei localizare parinte si situatie financiara, in baza conventiei de la Haga privind pensie intretinere in strainatate... nu va garanteaza nimeni ca se pot obtine astfel de informatii.... depinde ce invarte omul pe acolo, cum si-a aranjat treburile, daca-i angajat.
Strangeti niste probe, poze, conversatii, martori.... daca aveti acele informatii treaba ar mai simpla la executare... in prima faza obiectivul ar fi sa obtineti hotarare pe 1/4 din venit net.