Buna ziua! Multumesc mult persoanei care ma ajuta cu un rasuns la aceasta intrebare.Au trecut deja 2 luni de cand s-a dat hotararea int-un proces civil si inca nu a fost redactata. Cat ar mai dura redactarea?
Poate să dureze și 6-7 luni comunicarea senținței. Depinde cât de aglomerată este instanța de judecată.
Diferă de la o judecătorie, la alta, și de la un județ la altul.
Spre exemplu, eu la un proces civil am primit hotărârea primei instanțe abia după 7 luni, iar la alt proces civil am primit hotărârea după numai 2 săptamâni, de la aceeași judecătorie.
Personal , la un proces simplissim , care a necesitat o singura sedinta de judecata ( dupa care instanta a ramas in pronuntare ) , depus in 04.2021 , pronuntarea a fost in 10.2021 , s-a motivat in 12.2022 si am primit-o in 02.2023 . PS. NU am gresit anii ...
Din.pacate nu exista nici o regula ,depinde de noroc,gradul de încărcare al instantei etc.Puteti formula o cerere de urgentare dar aceasta are valoarea unei rugăminți.. Pe lângă cele menționate anterior în aceasta perioada este vacanta judecătorească combinata cu o ,, greva",a magistraților asa ca..
Pronuntzare
popa remus
Exista un termen legal in care se comunica partilor din proces o sentinta judecatoreasca?pe data de 12 mai s-a pronuntat sentinta intr-un proces civil si nici ... (vezi toată discuția)