avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Multumesc mult persoanei care ma aiuta cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Multumesc mult persoanei care ma aiuta cu un rasuns ...

Buna ziua! Multumesc mult persoanei care ma ajuta cu un rasuns la aceasta intrebare.Au trecut deja 2 luni de cand s-a dat hotararea int-un proces civil si inca nu a fost redactata. Cat ar mai dura redactarea?
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
Mika T, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:32, 7 August 2023
Poate să dureze și 6-7 luni comunicarea senținței. Depinde cât de aglomerată este instanța de judecată.
Diferă de la o judecătorie, la alta, și de la un județ la altul.

Spre exemplu, eu la un proces civil am primit hotărârea primei instanțe abia după 7 luni, iar la alt proces civil am primit hotărârea după numai 2 săptamâni, de la aceeași judecătorie.
Dapix, utilizator
Personal , la un proces simplissim , care a necesitat o singura sedinta de judecata ( dupa care instanta a ramas in pronuntare ) , depus in 04.2021 , pronuntarea a fost in 10.2021 , s-a motivat in 12.2022 si am primit-o in 02.2023 . PS. NU am gresit anii ...
conteaza mult instanta si cred eu si subiectul cauzei.
Din.pacate nu exista nici o regula ,depinde de noroc,gradul de încărcare al instantei etc.Puteti formula o cerere de urgentare dar aceasta are valoarea unei rugăminți.. Pe lângă cele menționate anterior în aceasta perioada este vacanta judecătorească combinata cu o ,, greva",a magistraților asa ca..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
am uitat sa zic ca daca puteti motiva, puteti face o cerere de urgentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caile de atac si comunicarea hotararilor civile Nătăfleț Nătăfleț Buna ziua, Situatia: Reclamant in proces de divort cu minori. (fond) Am facut apel, a fost respins ca nefondat in noiembrie 2019. (fara motivare) Mai ... (vezi toată discuția)
Termen redactare decizie Cristina3095 Cristina3095 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, in cat timp se primeste decizia redactata efectiv intr-un caz civil? Pe data de 12 decembrie 2022 s-a dat hotararea, cu ... (vezi toată discuția)
Pronuntzare popa remus popa remus Exista un termen legal in care se comunica partilor din proces o sentinta judecatoreasca?pe data de 12 mai s-a pronuntat sentinta intr-un proces civil si nici ... (vezi toată discuția)