avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,intrebarea mea se refera la acei senzori de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,intrebarea mea se refera la acei senzori de gaze care ...

Buna ziua,intrebarea mea se refera la acei senzori de gaze care au devenit obligatorii.,mai precis la plata acestor aparate. Mai precis, la noi in bloc s a efectuat revizia tehnica la gaze si montare senzori in apartamente si pe scari. Bloc mare cu multe scari si multe apartamente. Acuma din 100 de apartamente la mai multi nu s au montat acei senzori in apartament pe motivul recunoscut si consemnat de cei care au efectual lucrarea in bloc si --anume nu sunt efectuate modificari fata de documentatia tehnica initiala, blocul este construit inainte de 2008,nu este anvelopat iar in acele apartamente nu exista ferestre tip termopan .Acuma vine intrebarea s a afisat tabelul pt luna iunie si apare rubrica ''senzori gaze'' unde la toate apartamentele s a afisat o suma ( identica nu pe cota parte indiviza) dar absolut la toate apartamentele aceeasi suma inclusiv la cele unde nu s au montat acei senzori in apartament. Normal si logic era ca la apartamentele unde nu s au montat acei senzori in apartament sa se puna la socoteala doar pretul reviziei plus pretul aparatelor montate pe scari ca au montat si pe scari aparate la parter la ultimul etaj si etajul de la mijloc.Care ar fi regimul juridic sa zic asa al acelor aparate montate in apartamente ca am inteles cele de pe scari intra la parte comuna ,revizia trebuie platita , dar aparatul din casa ? de ce sa il plateasca daca nu a fost montat.??? Se vor monta si in acele apartamente dupa ce se va efectua reabilitarea blocului pana atunci spune clar ANRE ca in acele apartamente montarea acestor senzori de gaze este doar recomandabila nu si obligatorie . Ce pot face locatarii acelor apartamente in cazul acesta..Administrartor avem firma
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:22, 8 August 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Fondul de reparatii se foloseste doar pentru proprietatea comuna, acolo platesc toti.
2.Aici e vorba de ceva (si) pentru proprietatea individuala, acolo se monteaza senzorul, pentru protectie.
3. Daca unii nu sunt obligati de lege pentru asa ceva, asociatia nu poate trece peste un temei legal sa-i puna la plata si pe cei care nu sunt obligati. Mai ales ca nu li se monteaza nici un senzor.
4." Intrebarea era ce fac cei la care nu s a montat si in apartament senzor care senzor repet este 400 lei ? "

Adam Grecu a scris:

Asadar, daca in AG s-a hotarat crearea unui fond de reparatii, atunci, tuturor proprietarilor li se repartizeaza acele sume.

Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)