avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea clauzei de intretinere. Un domn in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea clauzei de intretinere. Un domn in varsta de 83 de ani, si-a vandut apartamentul unui ...

Un domn in varsta de 83 de ani, si-a vandut apartamentul unui nepot, cu clauza de intretinere. Nepotul l-a internat pe unchiul sau intr-un centru medico-social. Ce poate face familia pentru a-l ajuta pe batran si pentru a-l obliga pe nepot sa-si respecte clauza de intretinere din contract?
Il pot actiona in instanta daca considera ca nepotul nu si-a achitat obligatiile.
Calitate procesuală activa la acest moment pt a cere rezutiunea contractului de inchiriere o are doar domnul.respectiv (dacă are discernamant).Se pot face n discuții în funcție de starea acestuia,se mai poate descurca singur,cine plătește taxa lunara pt azil etcSituatia de fapt tb discutata cu un av pt a estima șansele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de uzufruct ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua! Ma numesc Sorina Dumitru. Am incheiat acum cativa ani un contract vanzare-cumparare (nuda proprietate) cu doi batrani, cu drept de uzufruct. ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere/uzufruct Franc Mandelbrot Franc Mandelbrot Am o cunostinta in varsta, are 82 de ani, si are o garsoniera. Vrea sa o lasa dupa moartea sa unei persoane care are grija de el si il ajuta. Ca rude are doar ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere brotacel2012 brotacel2012 buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. In urma cu ceva timp, am inceput sa am grija de o familie foarte in varsta. Ulterior, dansa mi-a propus sa facem un act ... (vezi toată discuția)