avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! De pe urma unui stra-strabunic au ramas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! De pe urma unui stra-strabunic au ramas 10ha de padure, ...

Buna ziua!

De pe urma unui stra-strabunic au ramas 10ha de padure, existand titlu de proprietate pe care sunt trecuti mostenitorii acestuia (strabunica mea+alti 4 mostenitori-dintre care doar 1 in viata). De comun acord, urmasii celor de pe titlu doresc sa imparta padurea (fiecare sa isi ia partea de 2ha care i se cuvine). Exista doua posibilitati de a imparti: prin notar sau prin hotarare judecatoreasca.
Care dintre cele doua modalitati credeti ca este mai putin costisitoare?
Cel mai recent răspuns: AndreeaMar03 , utilizator 12:48, 9 August 2023
In mod cert în instanta durează, costuri avocat,expertize ,taxa timbru etc.Din pacate au trecut vremurile când dezbaterea unei succesiuni sau un partaj costau mai.putin în instanta..La acest moment notarul e soluția,instanta rămâne singura varianta când părțile nu se înțeleg..
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Aceasta varianta, a instantei, a aparut in urma consultarii cu un cadastrist, care mi-a dat o suma fabuloasa pentru cadastru(ce se face obligatoriu pt a putea dezbate succesiunea la notar), care suma, la randul ei, ar creste in urma dezmembrarii, a impartirii efective intre mostenitori. Ori prin instanta am inteles ca scapam de cadastrare per total si dezmembrare, inteleg ca la final, dupa impartire, fiecare isi face cadastru pe ce a primit.
Oare imi puteti spune ce ar presupune acest proces, niste etape? ce procent ar fi taxa de timbru din valoarea padurii si cat ar fi onorariul unui expert?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

In mod cert în instanta durează, costuri avocat,expertize ,taxa timbru etc.Din pacate au trecut vremurile când dezbaterea unei succesiuni sau un partaj costau mai.putin în instanta..La acest moment notarul e soluția,instanta rămâne singura varianta când părțile nu se înțeleg..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Coproprietari titlu de proprietate teren cezar_petrescu cezar_petrescu Buna ziua, In urma succesiunii mama mea a mostenit un teren intravilan. Vecin cu terenul, mai exista un lot mostenit conform aceleiasi succesiuni de un var ... (vezi toată discuția)
Intabulare,iesire din indiviziune dflorian55@yahoo.com dflorian55@yahoo.com Buna seara. In anul 2002 am primit titlu de proprietate pe suprafata de 2ha padure.Mostenitori: 1.Tatal meu(decedat in 1999) 2.O persoana necunoscuta ... (vezi toată discuția)