avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua. Lucrez la serviciu cu o colegă care ma ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua. Lucrez la serviciu cu o colegă care ma stresează ...

Bună ziua.Lucrez la servici cu o colegă care ma stresează rău de tot,este bipolara,are cred probleme psihice,ptr.ca atunci când doarme scrîsneste din dinți, repeta aceleași lucruri,se bucura de raul altora și inventează lucruri.A fost chemata și la comisia de etica dar tot în colectiv este.Toate colegele fug de ea și eu care am încercat sa o înțeleg am ajuns sa fiu marginalizata de colege.Nu mai suport aceasta situație, sunt un om decent care lucrez în același loc de 30 de ani,și am ajuns sa am dureri de colecist, stomac și cap. Ce trebuie să fac deoarece conducerea,adică șefii nu au făcut nimic pana acum în ceea ce privește comportamentul acestei persoane.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 21 Noiembrie 2023
Buna ziua!
In afara de a o ignora,nu prea aveti ce face.Daca conducerea nu a sanctionat-o in nici un fel,inseamna ca nu au avut motive.
Daca in urma examinarii medicale la angajare sau periodice, in fisa de aptitudine intocmita de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale nu scrie "inapt" sau "apt conditionat" (cu precizarea conditionarilor) pentru locul de munca ocupat de respectiva poersoana, nu sunt masuri legale care se pot lua de catre angajator (schimbare loc de munca, loc de munca separat de restul colegilor, etc.).
Incercati cu binisorul si/ sau cu indiferenta fata de comportamentul persoanei respective.
In cazul in care, comportamentul persaoanei respective influenteaza vizibil, randamentul colegilor, angajatorul este indreptatit sa ia masuri.
Sunt mai bine de 10 ani de când ne confruntăm cu aceeași problemă. Nu s-au găsit soluții...
Pai nu puteti sa ii inventati si dumneavoastra lucruri?
De exemplu sa va dispara un obiect personal care sa apara la ea pe/in birou dupa una-doua zile?
Daca ptr dizabilități ușoare poate să treacă de medicina muncii, și statul acordă subvenție ptr astfel de angajări sau mențineri pe post, angajatorul nu are interes de-a găsi motive

Alte discuții în legătură

Medicina muncii petrulili petrulili Daca se produce un accident vascular sau infarct, iar medicul de medicina muncii si-a dat acordul - apt de munca- la examenul periodic, dar angajatul a ... (vezi toată discuția)