avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am o speta cu un proprietar ce nu vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am o speta cu un proprietar ce nu vrea sa imi returneze ...

Buna ziua.

Am o speta cu un proprietar ce nu vrea sa imi returneze garantia aferenta contractului de inchiriere. Contractul a ajuns la finalitate si nu am dorit prelungirea acestuia.
Am aproape toate cheltuielile la zi deci varianta: "las garantia sa plateasca facturile" nu se ia in considerare.
Inca nu am predat cheile dar urmeaza sa o fac in urmatoarele zile.

Ce pot face din punct de vedere legal ?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 12:31, 11 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pdvl nu aveți alternativă la a vă adresa instanței de judecată pentru recuperarea garanției, dacă nu i-ați lăsat pagube, sau datorii.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2023
Dapix, utilizator
Nu exista nici un fel de paguba. Ba chiar am facut unele reparatii cu instiintarea proprietarului.

In ceasul al 12-lea a inceput sa isi schimbe atitudinea din nimic.

Probabil o sa ma adresez instantei.
acest răspuns util
Dați-l în judecată, și cereți instanței să-l oblige să vă plătească și cheltuielile de judecată.
acest răspuns util
in contract nu scrie cum si cand se returneaza garantia? contractele stiute de mine specifica 30 zile, timp in care proprietarul face verificari. dar cate bordeie...
Ce înseamnă "aproape toate cheltuielile la zi"?
Ce mai aveți de plată?

Alte discuții în legătură

Vanzatorul refuza sa achite facturile de utilitati emise dupa ... mihai_soare mihai_soare Vanzatorul refuza sa achite facturile de utilitati emise dupa momentul vanzarii, dar pentru perioada de consum anterioara vanzarii. Cum procedez? (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere neinregistrat chump chump BUNA ZIUA, am o problema legata de un contract intocmit pentru inchirierea unei garsoniere. Am incheiat acest contract cu proprietarul pe durata de 1 an dar ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita chiriasi gglaza gglaza Buna ziua am urmatoarea problema pe care nu stiu cum s o abordez mai departe : - am avut inchiriata unei firme straine ( CEZ ) o vila , ... (vezi toată discuția)