avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am o speta cu un proprietar ce nu vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am o speta cu un proprietar ce nu vrea sa imi returneze ...

Buna ziua.

Am o speta cu un proprietar ce nu vrea sa imi returneze garantia aferenta contractului de inchiriere. Contractul a ajuns la finalitate si nu am dorit prelungirea acestuia.
Am aproape toate cheltuielile la zi deci varianta: "las garantia sa plateasca facturile" nu se ia in considerare.
Inca nu am predat cheile dar urmeaza sa o fac in urmatoarele zile.

Ce pot face din punct de vedere legal ?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 12:31, 11 August 2023
Facturile din ultima luna de la energie, apa si gaz. Nu sunt emise!
Nu este stipulat acest lucru. Proprietarul este in strainatate si nu s-a intors in tara. Am platit doar prin ordin de plata bancar.
Ce garanție are proprietarul ca le mai plătiți după ce vor fi emise dacă vă restituie garanția?Nici o garanție!
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
mitabiciclista, utilizator
Se poate calcula, orientativ, pe baza facturilor emise in trecut si luand in considerare indexul de consum.

NU cred ca este corect ca eu (chirias) sa am facturi pana in prezent de 500 lei (lunar) iar tu ca proprietar sa cauti motive sa nu inapoiezi diferenta de garantie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,așa se poate să ajungeți la o înțelegere.Si este cel mai simplu de rezolvat.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul refuza sa achite facturile de utilitati emise dupa ... mihai_soare mihai_soare Vanzatorul refuza sa achite facturile de utilitati emise dupa momentul vanzarii, dar pentru perioada de consum anterioara vanzarii. Cum procedez? (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere neinregistrat chump chump BUNA ZIUA, am o problema legata de un contract intocmit pentru inchirierea unei garsoniere. Am incheiat acest contract cu proprietarul pe durata de 1 an dar ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita chiriasi gglaza gglaza Buna ziua am urmatoarea problema pe care nu stiu cum s o abordez mai departe : - am avut inchiriata unei firme straine ( CEZ ) o vila , ... (vezi toată discuția)