avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul de a reclama o posibila crima sau un furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul de a reclama o posibila crima sau un furt

As avea o intrebare, de fapt alcatuita din 2 situatii aparent asemanatoare, anume:
- dacă vezi (sau banuiesti cu temei, dupa aspect, situatie etc) ca un om e ucis/mort pe strada ,și reclami acest lucru, autoritățile nu cercetează nimic si-in consecinta lasă criminalul în libertate pentru ca eu reclamantul cauzei nu am nicio legătură cu victima ??);
-dacă din diverse conjuncturi aflu despre un furt -cineva intra în posesia unui obiect, imobil, lucru care, după toate informațiile avute, nu i-a aparținut niciodată, si sesizez Politia,Parchetul etc, aceste autorități refuza sa facă cercetările necesare și lasă hotul cu obiectul furat pe motiv ca nu pagubitul(care poate e mort sau se afla în imposibilitate de a actiona) a sesizat...?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2023
Cornelissa, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:07, 15 August 2023
Individul poate fi doar mort sau atat mort cat si ucis. E o diferenta. Daca a murit din cauze naturale (boala, batranete, voma produsa de alcool, etc.) nu va fi cercetat drept omor.
Pai cum poți ști exact din ce cauze a murit, dacă nu cercetezi ?
Cadavrul este cercetat si abia pe urma se poate deschide urmarirea penala pentru omor (daca este cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Ce se presupune ca ar trebui sa faca un avocat? Vladaz Vladaz Ce se presupune ca ar trebui sa faca un avocat? O intrebare de la cineva la o prima experimenta cu un avocat... Am fost la un avocat pentru niste ... (vezi toată discuția)
Consultare si fotocopiere dosar penal mary6 mary6 Buna dimineata.In luna mai 2016,a fost constituit un dosar penal pt omor de catre DGPMB.Prin iunie-iulie 2016,in urma unei petitii adresata acestora de catre ... (vezi toată discuția)