avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua pe datde 6martie 2023 am semnat contractul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua pe datde 6martie 2023 am semnat contractul de munca ...

Buna ziua pe datde 6martie 2023 am semnat contractul de munca pe 1 an de zile pana pe 6 martie 2024.dupa o luna de munca am aflat ca sunt imsarcinata. Dupa ce am implinit 7 luni de sarcina am bagat 2 saptamani de medical. Ma poate sfatui si pe mine cineva ce pot face mai departe? Daca pot beneficia de prenatal sau ce drepturi am? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 13 August 2023
Si acum ce ocupatie aveti?
Contractul a ajuns la bun sfarsit? Daca da, ce ati facut dupa...
Daca nu... cat ati lucrat si ce ati facut apoi?
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea concediului de maternitate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Contractul inca este valabil pana pe 6 martie 2024.momentan sunt in concediu medical 2 saptamani.
Si eu ma pot incadra sau nu. E prima oara cand trec prin asa ceva.de aceea cer un ajutor

Cornel Vasile a scris:

Stagiul minim de asigurare pentru acordarea concediului de maternitate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

6 luni de stagiu s-ar implini la 06.09.2023 ...care este data prezumata a nasterii ?

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt profesor suplinitor începând de la data de ... MunteanuValentina9 MunteanuValentina9 Bună ziua! Sunt profesor suplinitor începând de la data de 1 septembrie 2023. Ulterior am aflat ca sunt însărcinată, iar din luna ianuarie și până în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am 2 luni și 3 săptămâni lucrate. nu am mai lucrat ... Ela Ela99 Ela Ela99 Buna ziua! Am 2 luni și 3 săptămâni lucrate. Nu am mai lucrat înainte. Acum sunt in concediu de risc 3 luni. O sa am practic 5 luni și 3 săptămâni ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Laurasilviu Laurasilviu Buna ziua am și eu o întrebare dacă sunt însărcinată în 4 săptămâni dacă mă angajez până la luna nașteri pot beneficia de concediu prenatal??? (vezi toată discuția)