avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin refuza racordarea la canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin refuza racordarea la canalizare

Buna ziua!
Va rog sa ma sfătuiți ce pot face in urmăritoarea situație: dețin un apartament intr-un bloc de locuințe cu 22 de apartamente. Din nefericire ne-am luat teapa și am cumpărat apartamentul nefiind racordat la energie electrică și cu o fosa vai de mama ei.
Am început sa chemam vidanja de 2 ori pe săptămâna, ușor se surpa pământul din fosa.
Acum ne chinuim sa ne racordăm noi ca și proprietari la canalizare prin asociație, dar fiind privată trebuie sa plătim in jur de 650€ per apartament. De aici începe problema, exista in bloc un proprietar care refuza sa fie de acord cu hotărârea noastră majoritara de a plăti fiecare aceasta suma ptr a ne branșa . Din ce am citit in Legea Asociațiilor de proprietari, el ar fi obligat sa se supună majorității. Întrebare e, legal putem sa îl obligam sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
GeoGeoB, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeoGeoB , utilizator 01:01, 12 August 2023
In plus, nu cred ca o sa ii dea dreptate nimeni . Este vorba de poluare, dacă nu golim fosa la timp iese apa imediat in parcarea blocului. Garda de Mediu ne poate vizita oricând.
Nu stati in drum de o saiba cum zice expresia romaneasca.
Reclamati vecinul la primarie si va veni politia locala sa il amendeze.
Cereti furnizorului sa va racordeze gratuit la apa si canalizare.
Faceti o reclamatie scrie la ANRSC daca refuza sa va branseze.
Racordarea este gratuit si costurile trebuie suportate de primarie sau daca a externalizat de operatorul local de apa.

Aveti si o a2-a posibilitate de a va bransa gratuit adica dupa ce raspund ei ca nu vor sau ca nu are primaria fonduri va bransati si apoi cu facturile va adresati catre ANPC si va vor solutia in sensul ca veti avea de primit bani (care nu vor veni niciodata cash) ci doar in facturi cu minus.
Eu am incercat doar prima varianta si la persoane fizice si la asociatii (prin Chiajna cu VEOLIA) si prin Snagov pe cu (Apa Canal ilfov) si ambele au fost gratuite.

Bransamentul ala apa si canal este GRATUIT.
O sa va raspunda ANRSC ca :
conform prevederilor legale in domeniu (Legea nr 51/2006 privind serviciile comunitare de utilitati publice si legea nr 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apa si de canalizare) extinderea retelei de apa si canalizare reprezinta competente exclusive ale administratiei publice locale , respectiv ale primariei...


Referitor la bransamentul de gaze si electricitate nu stim la ce distribuitor (ce oras zona) sunteti dar puteti consulta ordinul 18 la electricitate si ordinul 18 la gaze pe pagina ANRE unde este cum spun romanii partial gratuit adica se ramburseaza costul mediu al unui bransament. care difera daca este AERIAN SUBTERAN etc.

In cazul in care canaalizarea lipseste si nu aveti ce face este de preferat sa va luati o miistatie de epurare care poate fi in functie de nr de persoane de la 6 la sute . Aquatec AT6 (6 persoane) sau At 8 At 10 At 15 At 20 ......At 250
[ link extern ] /
Acum cu fosele puteti fi amendat oricand si trebuie sa faceti ce vrea primaria.
Cu o ministatie de epurare e altfel.
Aici e o explicatie in limba romana.
[ link extern ]

E bloc nou de la dezvoltator?
Daca da citi aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
w_v_w_v, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, blocul este nou, finalizat in 2019 intr-o zona in plină dezvoltare in Mamaia Sat, Năvodari. Ideea e ca noi când am cumpărat nu ni s-a comunicat de către constructor sau notar ca avem curentul pe organizare de șantier și fosa…
Fosa începe sa se strice, este făcută fără simt de răspundere , branșarea la canalizare este urgentă.
Pe strada noastră nu exista canalizare, ci pe o strada paralela. Dar administratorul a sunat la Raja cu speranța de a ne branșa la acea canalizare gratuit, însă ni s-a comunicat ca acea canalizare este privată, făcută de câțiva dezvoltatori din zona și nu a fost data încă in administrarea Raja. După ce am luat legătura cu unul din proprietarii canalizării, ni s-a facut o oferta de 15.000€ , dansul ne-a spus ca pana nu își recuperează o parte din bani nu o da către Raja.
Știu ca acest lucru trebuia făcut de către constructorul blocului, dar nu se poate discuta cu el decât pe calea justiției.
As fi făcut asta, însă nu exista colaborare intre noi vecinii.
Singura șansa rămânând in mâinile noastre, sa dam banii ceruți și sa ne bransam cât mai repede la acea canalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Conditionare autorizatie de constructie Sebilica73 Sebilica73 Buna ziua, pt obtinerea autorizatiei de constructie locuinta unifamiliala pot fi conditionat de racordarea locuintei la apa/canal, chiar daca eu nu doresc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa ... adina22222222 adina22222222 Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a ... (vezi toată discuția)