Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a imobilului/blocului) la energie electrica?
Am inteles ca exista o preverede ANRE conform caira nu este legal, dar nu imi e foarte clara interpretarea ei.
Au facut contracte de vanzare cumparare fara sa aiba contor pe apartament si ne-au cerut o taxa pentru bransarea apartamentului la retea. Au spus ca ei au facut bransarea blocului si pana la fiecare apartament platim noi
fara utilitati nu se da receptia finala a lucrarii, iar fara receptie nu poti sa vinzi(ori a luat receptia inainte de noile reglementari)
in contractul de v/c nu e specificat ca e racordat la utilitati?
mai au sa vanda fara ferestre si sa spuna ca ei au facut apartamentul, mai departe se descurca fiecare cum poate
taxa de racordare a unui apartament este de maxim 100ron daca bransamentul este realizat pana in bloc.
mi se pare de porc sa vinzi un apartament de >50k euro si sa ceri 100ron pt racordare......sigur au bransamentul pana in bloc facut si cu toate autorizatiile?
din pacate ne imbatam cu apa chiora cand e sa cumparam apartamente si avem incredere in vorbele "dezvoltatorului"
la orice tranzactie de acest fel faceti inscrisuri cu termene asumate privind utilitatile.....dupa ce ai facut ctr v/c totul e in carca ta.......la en electrica de ex daca furnizorul nu are putere disponibila in zona ajungi sa mai platesti juma de apartament de caciula pe bransament
P.S: cursul normal e ca dezvoltatorul sa aiba contract pt fiecare tip de utilitati iar ulterior noul proprietar transfera acele contracte pe numele lui(la apa/canal se transfera pe asociatie in 99% din cazuri)