avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă un proprietar pleacă din apartamentul pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă un proprietar pleacă din apartamentul pe care îl deține ...

Dacă un proprietar pleacă din apartamentul pe care îl deține și se muta în alta parte, deoarece din spusele lui nu mai sunt condiții de locuit, din cauza condițiilor din apartament (mucegai). Cine poate decide dacă într-adevăr nu mai se poate locui acolo sau dacă a fost doar o scuza pentru a cere chirie pentru unde s-a mutat.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 07:40, 13 August 2023
Cui sa-i ceara proprietarul chirie , asociatiei ? Doamne-fereste , n-am mai auzit asa ceva ... Daca are o problema apartamentul lui , el singur trebuie sa si-o rezolve . Afla cauza mucegaiului si incearca s-o elimine . Poate nu aeriseste , poate pune rufele la uscat in casa , dupa cum poate fi o problema la calitatea constructiei ( iar atunci are a face cu constructorul ) , ce treaba poate sa aiba asociatia ? aceasta e formata din vecinii lui , au ei vreo vina ?
Nu inteleg, daca e proprietar, e tot responsabilitatea lui daca are mucegai, cui pretinde chirie?
Sunteti confuz. Proprietarul isi poate inchiria apartamentul. Care e legatura cu imobilul unde s-a mutat?
CHKa
" o scuza pentru a cere chirie pentru unde s-a mutat. "
Presupun ca proprietarul este militar, politist, pompier, etc, caruia i se deconteaza chiria.
Decontarea chiriei pentru aceasta categorie se face in anumite conditii , printre care si sa nu fie proprietar pe o locuinta in acea garnizoana . Faptul ca cea pe care o are e insalubra nu e relevant .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mucegai peste tot in locuinta, din noiembrie 2021 pana in prezent - fara a se lua vreo masura din partea proprietarului in acest sens. ce masuri pot lua contra proprietarului? Kate Claudia Kate Claudia Buna ziua! Ma confrunt cu o problema destul de grava in ultimele luni si nu stiu ce e de facut sau cum pot sa o rezolv. Din Octombrie 2021 am semnat un ... (vezi toată discuția)
Un vecin ameninta asociatia pentru ca are mucegai in casa george4444 george4444 Un vecin ameninta ca da in judecata asociatia de proprietari pe motiv ca are mucegai intr-o camera. El doreste fie ca rosturile de dilatatie dintre etaje ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui apartament in care au aparut probleme cu condensul si mucegaiul ContSters26766 ContSters26766 Am construit o cladire cu citeva apartamente. Am vindut un apartament de la parter si dupa ce s-au mutat in el au aparut probleme cu condensul si mucegai in ... (vezi toată discuția)