avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cazier judiciar?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cazier judiciar?

Daca o persoana are o amenda veche neachitata i se poate elibera cazierul judiciar? Influenteaza cu ceva faptul ca amenda aceea nu a fost platita?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 17:29, 28 Ianuarie 2010
Cazierul judiciar se elibereaza in orice situatie, chiar si celor carora nu le incap toate faptele pe o singura foaie.
Asadar in adeverinta privind cazierul judiciar eliberata vor fi facute inscrieri daca si numai daca este vorba despre o amenda penala, pentru ca exista mai multe feluri de amenzi:
1) Sanctiunea penala a amenzii
2) Sanctiunea contraventionala
3) Sanctiunea administrativ-judiciara (propriu-zis tot contraventionala insa cu un regim special)
Ca sa putem raspunde specificati va rog cand s-a aplicat amenda si ce fel de amenda a fost.
Amenda e de 2 ani si jumatate, cand in urma unor neintelegeri cu niste vecini, a venit Politia si a dat tuturor amenzi pt tulburarea linistii publice. A fost contestata, dar rezultatul a fost negativ. In prezent nu e achitata, iar persoana respectiva are nevoie sa i se elibereze cazierul. Cineva i-a spus ca nu i se va elibera cazierul pana nu achita amenda. Este adevarat?
Nu, nu este adevarat. Executarea silita a creantelor bugetare este un lucru iar eliberarea cazierului judiciar alt lucru.
Insa ...
Deorece in Romania totul este posibil unele autoritati (primariile in general, de politie inca nu am auzit, dar nu pot exclude posibilitatea) refuza intocmirea unor inscrisuri ori eliberarea unor adeverinte daca cel care le solicita nu are platite impozitele ori daca nu s-au platit alte creante bugetare.
Intr-o astfel de situatie aveti deschisa calea actiunii in contencios administrativ pentru a-i obliga sa va eliberere adeverinta de cazier judiciar s-au (desi savarsesc un abuz, sa le faceti pe plac si sa platiti amenda).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar tery tery In 2004 am avut un incident (dosar penal-civil care s-a finalizat cu o amenda administrativa de 1000 RON.La acea vreme am achitat amenda insa nu am stiut ca ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar-sanctiuni contraventionale-amenzi prosecuter_badboy prosecuter_badboy nu vreau sa-mi platesc o amenda in valoare de 100 de lei...apare in cazierul judiciar?da sau nu?....=D>:D:D:D (vezi toată discuția)
Cazier anca33a anca33a buna ziua daca sunt amenzi neplatite se elibereaza cazierul? multumesc (vezi toată discuția)