avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CAZIER JUDICIAR-SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE-AMENZI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CAZIER JUDICIAR-SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE-AMENZI

nu vreau sa-mi platesc o amenda in valoare de 100 de lei...apare in cazierul judiciar?da sau nu?....=D>:D:D:D
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:09, 20 Aprilie 2010
Daca este amenda penala (data prin hotarare a instantei judecatoresti) , da , daca nu , nu .
Exact cum va explicat si colegul meu , doar amenzile penale se trec in cazier. Insa exista impiedimente daca nu va achitati chiar si amenzile contraventionale , in sensul ca sunteti trecut in baza de date a Primariei, iar daca veti avea nevoie de o adeverinta sau un act eliberat de Primarie , acest lucru nu v a fi cu putiinta , decat daca va achitati amenzile.
flipi a scris:

sunteti trecut in baza de date a Primariei, iar daca veti avea nevoie de o adeverinta sau un act eliberat de Primarie , acest lucru nu v a fi cu putiinta , decat daca va achitati amenzile.

Ceea ce spuneti dvs., domnul meu, are legatura cu penalul..... :) Din pacate, multe primarii practica acest soi de contrangere...si nu se prea gasesc cetateni sa le faca plangere penala pentru abuz. :)
Si eu cred ca cetatenii care sunt obligati sa plateasca amenzi sau alte dari ar trebui executati,dar cererile legale ale acestora pentru totusi sunt contribuabili,chiar daca nu platesc o amenda,trebuiesc onorate.
E obligatoriu! Doar atunci cand instraineaza vreun bun, ii poti prinde la inghesuiala, intrucat legea nr. 471/2003, prevede ca trebuie stinsa orice creanta fiscala. Bineinteles, mai ramane la indemana si procedura executarii silite, dar, in nici un caz, nu e legal sa refuzi eliberarea unei hartii, pe motivul ca respectivul cetatean are datorii la bugetul local. :)

Alte discuții în legătură

Eliberare documente gnr gnr am si eu o nelamurire daca stie cineva...cand vinzi o masina iti trebuie de la primarie neinceperea urmarii penale fara de care nu o poti inscrie masina...daca ... (vezi toată discuția)
Incasare amenda cetatean strain oxi oxi Unde se trimit in debit procesele verbale ale contravenientilor straini? m-am saturat sa dau avertismente pentru cetatenii straini daca nu achita pe loc amenda ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate carmen silva carmen silva Buna ziua, fratelui meu i s-a intocmit dosat penal deoarece a condus in stare de ebrietate. Aprimit amenda contraventinala de 200lei si suspendarea pemisului ... (vezi toată discuția)