avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara. Doresc sa îmi bransez boxa la apa din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara. Doresc sa îmi bransez boxa la apa din teava comuna ...

Bună seara. Doresc sa îmi bransez boxa la apa din teava comuna a blocului , dar proprietari din bloc nu sunt deacord . Ce este de făcut în situația asta ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:34, 20 August 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 37
(6) Modificarea instalațiilor interioare ale condominiului aflate în proprietate comună se realizează numai în condițiile legii, pe baza unui referat tehnic de specialitate, emis de furnizorul utilității, în care se arată efectele modificării instalației respective și a autorizației de construire. Pe baza referatului tehnic, adunarea generală hotărăște, cu votul majorității a două treimi din numărul membrilor asociației, asupra necesității și oportunității efectuării modificării.
Articolul 49
(4)Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.
[ link extern ]
Convingeti-va asociatia, vecinii de pe scara si furnizorul de utilitate.
Aveti nevoie si de contorizare separata a apei, pe conducta respectiva, care trebuie citita si raportata in aceleasi conditii ca celelalte apometre din condominii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este ca vecinii dvs. sunt carcotasi.
Iata, L 196/2018, art. 37, alin.(6), zice ca va trebuie un referat tehnic de specialitate de la furnizor. Daca zice legea asa, mergi mataluta la furnizorul de apa-canal, faci o cerere, explici ce vrei (schite, foto, etc.), inregistrezi cererea si astepti un raspuns ca nu poate fi decat acordul acestuia. Credeti dvs. ca pe furnizor il intereseaza ce se intampla dupa apometrul lor din bransament?
Dupa ce obtineti acordul furnizorului, mergeti la asociatie dvs. si le cereti ca in proxima AG sa se dicute si sa se aprobe cerere dvs.. Mentionati ca acolo o sa montati un apometru - unul agreeat de asociatie, sa si-l sigileze, iar dvs. va luati angajamentul ca luna de luna o sa le declarati indexul si ca pot oricand sa verifice insttalatia.
Va asigur ca nu sunteti primul si nici ultimul care solicitati asa ceva.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu va contrazic , stimate @Adam Grecu , mai ales ca spuneati ca sunteti administrator de condomenii ( cred ca asa am citit intr-un alt post ) , dar - ma intreb - daca ai nevoie de proiect si autorizatie de la Primarie pentru a schimba geometria unui apartament , nefiind vorba de pereti de rezistenta , pentru o asemenea lucrare nu sunt necesare ? Pentru ca implica tras tevi unde nu erau , probabil spart pereti , plansee ... Nici eu , daca as fi locatar in acel bloc , nu as fi de acord cu modificarea instalatiei fara ca un proiectant in constructii-instalatii sa-si puna semnatura ca e ok , chiar daca mi s-ar lipi eticheta de “ carcotas “ .
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
CHKa, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrie în lege și de autorizația de construire. Posibil sa nu fie cazul, daca boxa e la subsol. Furnizorul de apa e intrebat, pentru ca trebuie sa știe ce consum va fi pe acea conducta suplimentara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
latka, utilizator
Noi suntem romani....
Oameni buni, omu' vrea sa aiba apa curenta in boxa. Si stiti cat consuma intr-un an de zile? Maximum 2 mc amarati, domnilor. Asadar, inca o data il sfatuies pe om sa mearga sa obtina acel acord. Frnizorul vrea sa "vanda" cat mai multa apa, asa ca, despre ce vorbim?
@CHKa, este parerea dvs. La noi, oricine solicita asa ceva, are liber total. Se face modificarea, da cu acordul com. ex., isi pune apometru (radio), il sigilam si omu' isi spala butoiul pentru muraturi - adica in cel mai comod mod cu putinta.
Dar daca suntem "pentru/contra" nu suntem de acord...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, suntem o asociatie de proprietari cu 6 scari. la una ... Urod Urod Buna ziua, Suntem o asociatie de proprietari cu 6 scari. La una din scari, scara 3, este la subsol un spatiu tehnic pe unde trec tevile de apa iar ... (vezi toată discuția)
Furt cabluri termoficare aleodor27 aleodor27 Cine suporta contravaloare unor cabluri ce apartin societatii de termoficare, in situatia in care acestea au fost furate? E treaba societatii respective sau ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)