Buna ziua,
Suntem o asociatie de proprietari cu 6 scari. La una din scari, scara 3, este la subsol un spatiu tehnic pe unde trec tevile de apa iar proprietarii acestei scari si-au facut boxe. (Unele scari nu au acest spatiu si nu se pot face boxe). Stiu ca fiecare proprietar din scara plateste si cota indiviza aferenta apartamentului.
Un proprietar sau mai multi de la celelalte scari (1,2,4...) isi poate face boxa la scara 3?
De obicei, fiecare scara are spatiile comune proprii si chiar nu inteleg cum doar scara despre care vorbiti are acel spatiu tehnic pe unde trec conductele de apa - dar pentru celelalte scari, pe unde mai trec acele conducte? Daca este nevoie de vreo interventie, cum se procedeaza? Celelate scari sunt dotate cu subsol?
Ati face bine sa analizati cu atentie cate un contract de vanzare/cumparare de la fiecare scara, sa observati valoarea cotei-parti indviza de proprietate.
Eu nu am mai intalnit asemea situatie, dar probabil ca exista o configuratie particulara in sensul ca bransamentul bloculu se face direct pe scara 3, iar pentru celelalte scari pleaca, stanga-dreapta conductele pentru celelalte scari.
Interesant de observat unde se afla apometru general - este pentru fiecare scara sau este un apometru general si toate apometrele se afla in acel spatiu de la scara 3?
In fine, mie personal, daca as avea locuinta la scara 1 sau 6, mi-ar veni destul de anevoios sa solicit permisiunea de a-mi construi o boxa la scara 3. In fine, sunt situatii si situatii, dar toate trebuiesc rezolvate prin as. de proprietari.
Vedeti cum sta treaba cu proprietatea si functie de rezultate, solicitati aprobare pentru ceea ce doriti.
Oricum, situatia aceasta cu boxele de la subsol, nu este o situatie foarte clar explicata, legislativ - daca acolo poate fi folosit un spatiu ALA, este o situati, daca nu este asa ceva, subsolul trebuie mentinut ciluminat, igienizat. Cine se ocupa de toate acestea? Vine un nene de la scxara 1, sa faca curat, stie cineva ce depoziteaza omu' acolo, are posibilitatea sa consume apa... Sunt cam multe necunoscute, de aceea este complicat de dat un raspuns clar.
La celelalte scari spatiul tehnic este mai ingust si nu se pot face boxe, doar minim 2, in rest este doar spatiul pe unde trec tevile aproximativ un culoar de 25mX3m larg, pe mijloc si nu se pot face boxe, la scara 3 este mai larg si este pe toata suprafata apartamentelor 25mX10m
Parti comune
ela196
Buna seara. va rog sa-mi raspundeti la o intrebare , administratora si presedintele blocului au dreptul de a-mi lua boxa pe care am folosit-o ani de zile pe ... (vezi toată discuția)