avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensator neplatit la timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensator neplatit la timp

Mi s-a restructurat postul de munca si am fost dat in somaj.Conform contractului colectiv de munca dupa restructurare trebuia s-a mi se dea 3 salarii compensatorii.
mi s-a emis fluturs de plata cu toate cele 3 salarii dar mi s-a dat doar 1,celelalte urmind sa mi se dea lunar,ceea ce nu s-a intimplat.A trecut aproape 2 luni si nimic.Am itrebat la cotabilitatea fabricii si mi se da doar raspunsuri vagi precum; o sa primesti ,o sa ti se dea. sa.
CE AR TREBUI SA FAC?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 31 Ianuarie 2010
puteti sa va adresati cu o sesizare ITM-ului local si in cazul in care nu se rezolva nimic, intr-un timp rezonabil, puteti sa va adresati instantei de judecata.
Multumesc mult pentru raspuns.;)
Aveti grija ca daca va adresati instantei trebuie sa o faceti in termen de 6 luni de zile de la data incetarii c.i.m..
Buna ziua .
Imi cer scuze ca intervin dar am o situatie oarecum asemanatoare. Sunt in litigiu cu firma care m-a concediat din august 2009 (contestatie decizie de concediere) . Conform c.c.m. trebuia sa primesc 6 salarii compensatorii dar nu le-am mai primit deoarece am inceput aceasta actiune, lucru care am inteles ca este normal. Intrebarea este: in cazul ca voi pierde acest proces ce trebuie sa fac ptr. a primi aceste salarii si sa nu ma aflu in situatia ca am depasit nu stiu ce termen ?
Va multumesc
Daca actiunea in justitie a fost depusa dupa expirarea termenului de 6 luni de zile, este cam greu sa castigati acest litigiu.

Alte discuții în legătură

Drepturi concediere individuala lucia b lucia b sant in somaj din 27 mai 2009 prin concediere individuala ,desfiintarea postului si as vrea sa stiu daca am dreptul la salarii compensatoare.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu blareanabel blareanabel incepand cu data de 01martie 2009 firma la care am lucrat m-a trimis in somaj,mentionez ca la data respectiva nu m-am interesat nicaieri daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la disponibilizare cristina69 cristina69 Buna ziua Un angajat este disponibilizat prin concediere colectiva si in decizia de concediere (neatacata in termenul de 45 de zile) este prevazut ca acesta ... (vezi toată discuția)