avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca refuza adaugarea de imputernicit pe cont pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca refuza adaugarea de imputernicit pe cont pe sotul titularului

Banca refuza adaugarea de imputernicit pe cont pe sotul titularului de cont.

Buna ziua.

Sotia are cont la BT unde incaseaza salariul.
Am decis sa ne punem imputerniciti ficare pe conturile celuilalt.
Am fost la BT la ghiseu unde sotia a solicitat sa fiu pus imputernicit pe cont.
Ne-a cerut buletinele la ambele persoane functionara de la ghiseu.
Dupa cinci minute ne-a spus ca nu merg aplicatiile, sa revenim.
Am solicitat sa se ia legatura la dumnealor la serviciul tehnic si asteptam.
Am mai asteptat zece minute dupa care doamna de la ghiseu a spus ca nu pot fi imputernicit pe contul sotiei.
Am intrebat cum sa nu pot fi imputernicit pe contul sotiei daca ea solicita acest lucru?
Mi s-a raspuns ca nu se poate. Atat.
Am cerut sa mi se dea o baza legala ceva, e vreo hotarare judecatoareasca care sa imi interzica ceva...sa imi spuna si mie ca sa stiu.
Nimic.
Am insistat si am cerut sa mi se dea un raspuns pertinent ...si a ramas ca ma suna pe parcursul zilei.
Am sunat cunoscuti de prin BT care sa imi explice de ce nu pot fi imputernicit pe contul sotiei. Toti mi-au raspuns la unison: nu exista asa ceva, nu are cum sa nu se poata.
Eu nu am avut niciodata conturi la BT, credite etc... nu am fost vreodata clientul lor.
La cateva ore m-a sunat functionara si mi-a spus ca s-a analizat situatia si tot nu poate sa fiu pus imputernicit pe contul sotiei.
Am cerut o baza legala ceva....mi-au raspus ca asa a decis conducerea superioara.
Da dar asta nu e motiv am insistat...sa imi dea o baza legala ceva, un document in baza caruia sa nu pot fi pus imputernicit.
Au spus ca sunt norme interne....
Am apus da, or fi, nu stiu, dar daca legea imi da voie sa fiu imputernicit pe contul sotiei nu mi se poate restrange acest drept de catre norme interne. Normele interne nu pot sa se substituie legii.
Am sunat la colegi din sistem, care au vorbit cu persoanele pe chatul intern, si au spus ca nici ei nu înțeleg de ce nu vor ca functionara de la ghiseu spune sa discute cu directorul iar directorul spune sa discute cu functionara dar niciunul nu are o explicatie coerenta, fapt ce ma face sa cred ca ascund ceva....
Acum va cer parerea...ce sa fac in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 12:29, 8 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa isi inchida sotia contul si la revedere.. Daca asta nu e posibil ca ca angajatorul trimite la ei salariul, puttei face o petitie scrisa catre conducere si cu raspunsull, ii reclamati la bnr, anpc
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
gi-jane2, moderator
Asa o sa fac. Dar nu am inteles motivul.
Un prieten din sistem de la alta banca mi-a spus candva: vezi ca cei de la BT te au in black-list.
Am facut adresa oficiala catre BT prin care mi-au raspuns ca nu sunt in black list sau ceva asemanator, dar se pare ca mint.
Eu acum 10 ani am facut niste prescoringuri in legatura cu un credit ipotecar la mai multe banci printre care si la BT.
Acolo o domnisoara foarte draguta imi calcula ce sume pot lua si la un moment dat domnul director de la agentie a intervenit in discutie ca si cand ...ar fi avut sentimente pentru colega, pentru ca faceam glume, radeam etc...atunci cand faceam prescoringul....iar tipul o fi interpretat ca ma dau la ea....desi eram cu sotia langa mine....nu cred ca as fi indraznit sa fac ceva ne la locul sau.
Domnul director de la BT a fost foarte contondent si nepoliticos in exprimare si i-am facut o sesizare la BT central unde am explicat situatia.
Eu personal de atunci cred ca a "bagat mana" pe undeva pe acolo pe la dumnealor prin sistem si m-a marcat ca si o persoana nedorita ceva.
Bineinteles ca asta nu are temei legal dar cred ca este adevaratul motiv si toti incearca sa musamalizeze acum spunand sa discuti fie cu X, fie cu Y si Y te trimite la X si X te trimite la Y.
O adevarata mafie a sistemului bancar.
Una peste alta nu au dorit sa ma puna imputernicit pe contul sotiei. Fara sa imi comunice un motiv altul decat ca nu s-a aprobat de conducerea superioara. Oricum conducerea superioara BT nu poate interzice cu de la sine putere ce legea iti confera.
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
giv, utilizator
Am facut sesizare la OPC.
Iata raspunsul:

Referitor la reclamatia d-voastra cu nr xxxx/ xx.xx.2023, re - redirectionata si inregistrata in vederea solutionari la CJPC XX, va aducem la cunostinta ca in urma analizei aspectelor reclamate dar si al notificarii / punctului de vedere al BT si intrucat aspectele sesizate exced competentelor institutiei noastre, dar si datorita unor informatii insuficiente, potrivit art 4.3.2. (14) din Procedura Generala de Solutionare a Reclamatiilor Consumatorilor a ANPC reclamatia este NESOLUTIONABILA.
Recomandam adresarea catre instantele de judecata competente.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca mai simplu e sa inchisa sotiacontul si gata, nu are sens o judecata ca sa va pierdeti vremea ca sa va dovediti ceva.
Asa am discutat.

Mai are cateva luni de primit bani de la AJPIS si apoi inchide contul si mergem la alta banca.
Ma intriga aceasta mafie bancara insa....

gi-jane2 a scris:

cred ca mai simplu e sa inchisa sotiacontul si gata, nu are sens o judecata ca sa va pierdeti vremea ca sa va dovediti ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii cont bancar - client decedat in 2003 Ana Mocanu Ana Mocanu Va rog sa ma ajutati cu pareri legate de situatia descrisa mai jos: In anul 2003, X decedeaza. Mostenitori raman sotia si fiica. Se face succesiunea. In ... (vezi toată discuția)
bancomat defect/ pensie blocata Ana49 Ana49 Buna ziua! In data de 17.07.2015, ora 21 am vrut sa scot pensia de la bancomatul din incinta CEC Bank Bt sediul central si dupa ce am facut toate ... (vezi toată discuția)
Cont blocat din cauza neactualizarii datelor personale andreidragan andreidragan Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o situatie relativ neobisnuita in relatia cu banca BT, si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Un fost colaborator (cetatean ... (vezi toată discuția)