avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont blocat din cauza neactualizarii datelor personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont blocat din cauza neactualizarii datelor personale

Buna ziua,
Ma confrunt si eu cu o situatie relativ neobisnuita in relatia cu banca BT, si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.

Un fost colaborator (cetatean UE nerezident in Romania) are de multi ani un cont la BT, pe care m-a imputernicit pe mine pt toate operatiunile (persoana in cauza nu locuieste in Romania si are peste 80 ani).

Incercand sa fac o operatiune la ghiseu la BT, mi s-a spus ca contul este blocat, deoarece titularul nu si-a actualizat datele personale. Eu fiind insa imputernicit pe cont (si cu datele actualizate la zi), ma asteptam sa pot in continuare efectua operatiuni, insa mi s-a spus ca pana nu reuseste persoana titulara respectiva actualizarea, totul e blocat.

Data fiind varsta persoanei (peste 80 ani) si neputinta de a se deplasa in Romania la o sucursala, ne gasim acum intr-o situatie imposibila, si as vrea sa stiu daca pot face eu ceva in acest sens.

Mi se pare aberant ca in situatia data, calitatea mea de imputernicit nu pare sa conteze nicicum si mi se pare ceva anormal, dar as vrea sa stiu si parerea Dvs. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 22 Noiembrie 2023
Actualizarea se poate face și online.
Întrebați la call center u lbancii daca nu exista alte metode online telefonic.La BCR de ex am rezolvat telefonic pt o ruda în vârstă..
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc de raspuns, stiu, insa e vorba de o persoana de peste 80 ani care nu se descurca cu calculatorul.
Mi s-au oferit doua variante - ori online (dar fiind o persoana in varsta, nu se descurca), ori cu procura la consulat (cel mai apropiat fiind la 2-300 km)
Nici mama nu se descurca, am trimis eu o copie de buletin semnata și gata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal? actualizarea datelor online prin copie bi si selfie mitachealina mitachealina Buna, Poate cineva sa ma lamureasca in baza carei legi o institutie bancara poate cere actualizarea datelor online prin incarcarea unei poze a actului de ... (vezi toată discuția)
Fraudare card debit DenisaEnache89 DenisaEnache89 Buna ziua Va solicit ajutorul in solutionarea unei probleme. Incepand cu vineri, 8 ianuarie, ora 18:00 s-au efectuat plati la POS in Los Angeles din contul ... (vezi toată discuția)
Banca refuza adaugarea de imputernicit pe cont pe sotul titularului giv giv Banca refuza adaugarea de imputernicit pe cont pe sotul titularului de cont. Buna ziua. Sotia are cont la BT unde incaseaza salariul. Am decis sa ne ... (vezi toată discuția)