avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt chirias intr-un complex de locuinte in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt chirias intr-un complex de locuinte in Iasi si ...

Buna ziua,
Sunt chirias intrun complex de locuinte in Iasi si fara sa vreau am dat peste o "bisericuta" de apartamente sustinute de dezvoltator care conduce administratia din umbra lucru stiut chiar de reprezentantul primariei care permite nelegalitatile ce se intampla in asociatie. Pe scurt, mi-am dat seama ca se orchestreaza asociatia pentru decizii private si in adunarile generale si pe grupul de FB al complexului am incercat sa aduc la cunostinta ce se intampla insa am fost abuzat, amenintat, am fost chiar si atacat fizic, mai nou sunt sub amenintarile presedintei de asociatie care in mod repetat ma jigneste, sotul acestea ma si lovit, un locatar din "bisericuta" care joaca rol in asociatie si adunari ma lovit si acesta, toti au intentat dosar penal, dar cu toate astea presedinta continua cu limbaj si amenintari, primaria nu vrea sa imi accepte plangerea, politia nu vrea si trage de timp sa ma ajute, chiar in seara asta am fost amenintat si bruscat de presedinta si sotul acesteia, nu am bani de avocat si nu am bani nici sa ma mut, proprietarul nu ma poate ajuta intrucat este in UK, am contract valabil inregistrat la Anaf. De precizat ca am fost amenintat si injurat si de dezvoltator care are sediu in sediul administratiei care are sediu in apartamentul dezvoltatorului caruia ii platim chirie. Cu toate astea am fost luat de brat, imbrancit si de dezvoltator si de presedinta sa ma scoata afara din administratie, nu mai spun ca dezvoltatorul mia spus ca are politia si primaria la mana si degeaba merg sa fac demersuri legale ca fac ei ceva pe demersurile mele. Sa va spun sincer sunt dezamagit si dezorientat, nu stiu unde sa merg si ce sa fac sa pot fi ajutat, am inregistrari si cu toate astea politia si primaria nu vor sa ma ajute, se poarta impasibil.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:49, 17 August 2023
daca vorbim despre o asociatie de proprietari, dvs nu aveti ce cauta acolo, fiindca sunteti chirias. asociatia ia decizii potrivit intereselor ei, cu majoritate.
daca e o asociatie de chiriasi... e altceva.
e neclar cine a facut plangere penala impotriva cui. cat despre faptul ca sunteti bruscat, primaria nu are a se amesteca, insa va puteti plange la politia locala. pe viitor, asigurati-va un martor - doi, pentru credibilitate.
Legea spune ca imi pot reprezenta proprietarul avand acord scris din partea acestuia, va rog nu veniti cu script si dumneavoasta ca si restul asociatiilor. Plus ca proprietarul nu ma poate ajuta intrucat este in UK, am precizat deja.

adriandimitriu a scris:

daca vorbim despre o asociatie de proprietari, dvs nu aveti ce cauta acolo, fiindca sunteti chirias. asociatia ia decizii potrivit intereselor ei, cu majoritate.
daca e o asociatie de chiriasi... e altceva.
e neclar cine a facut plangere penala impotriva cui. cat despre faptul ca sunteti bruscat, primaria nu are a se amesteca, insa va puteti plange la politia locala. pe viitor, asigurati-va un martor - doi, pentru credibilitate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptate autorul topicului, dar chiar daca ar avea mandatul notarial al proprietarului sa-i reprezinte interesele, parerea mea este ca nu ar putea face mare lucru.
V-as sfatui sa va cautati alta locuinta si sa o inchiriati. Lasati ansamblurile astea de locuinte si veniti in cartierul Alexandru cel Bun. Va pot ajuta!
Din pacate, auzim din ce in ce mai des asemenea intamplari. "Marii" nostri dezoltatori , cei care:
...nu mai spun ca dezvoltatorul mia spus ca are politia si primaria la mana si degeaba merg sa fac demersuri legale ca fac ei ceva pe demersurile mele.

Nu ca se lauda, chiar asa este. Nu putem face nimic - pe bune!
Dar daca mai aveti puterea de a va lupta cu aceasta mafie, incercati la redactia unui ziar locar. Mergeti acolo si povestiti. Nu-mi pun mari sperante deoarece capitalistii nostri "umbla" si pe-acolo...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de locatari neagudanion neagudanion Asi dorii sa stiu ce autoritate poate sa ia masuri impotriva unui presedinte de asociatie care actioneaza contra intereselor locatarilor . In speta nu ... (vezi toată discuția)
In legatura cu mutatia in bucuresti Roxana Novacovschi Roxana Novacovschi Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti de mai bine de 6 luni , intr-un apartament pentru care am facut inca de la inceput contract de inchiriere cu proprietarul. ... (vezi toată discuția)
Abuz incredibil din partea asociatiei de proprietari mdespot mdespot Salut, Imi cer scuze pentru lungimea textului, dar detaliile sunt necesare pentru intelegerea situatiei: Este vorba de un complex rezidential din ... (vezi toată discuția)