Buna ziua, asi avea si eu o intrebare. Lucrez la o sc in brasov si avem din pacate multi clienti rai platnici. Am trimis notificari , somatii de plata, concilieri fara nici un fel de raspuns. Vroiam sa stiu cum ii pot trimite o somatie de plata prin tribunal si de ce acte am nevoie. Va multumesc.
Vedeti OG 5/2001 privind procedura somatiei de plata
"Art. 1. - (1) Procedura somatiei de platã se desfãsoarã, la cererea creditorului, în scopul realizãrii de bunãvoie sau prin executare silitã a creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezintã obligatii de platã a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însusit de pãrti prin semnãturã ori în alt mod admis de lege si care atestã drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrãri sau orice alte prestatii.
(2) Suma ce reprezintã obligatia prevãzutã la alin. (1), precum si dobânzile, majorãrile sau penalitãtile datorate potrivit legii se actualizeazã în raport cu rata inflatiei aplicabilã la data plãtii efective."