avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Este vorba de o curte de 240mp in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Este vorba de o curte de 240mp in propietatea a doua ...

Buna ziua,
Este vorba de o curte de 240mp in propietatea a doua surori,una detine 47 mp,cealalta 193mp. Sora ce detinea suprafata de 47mp a decedat urmand ca fiul sa mosteneasca aceasta suprafata din curte.Mentionez ca nu a facut succesiunea in termen de un an de la deces (2018). In ce conditii fiul poate ceda partea de 47mp in favoarea matusii ?.Inafara de aceasta suprafata de teren atat defuncta cat si fiul nu mai au nici o alta cota de propietate din teren/casa.Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:40, 17 August 2023
Ok, nu mai are nicio alta cota din mostenirea parintilor, dar sora decedata mai are si alte bunuri in proprietate?
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
raluk0207, utilizator
NU
....in acest caz ce relevanta ar avea daca are sau nu alte bunuri in propietate ?.....nu, nu are....
Daca fiul se declara strain de mostenirea, sora o mosteneste pe sora decedata, asta e relevanta.
.....sa inteleg ca la prima intalnire la notar (nepotul si matusa) el se declara strain de mostenire (cedeaza mostenirea) si se pot face actele pe sora decedatei .....

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturile de proprietate musat1954 musat1954 1] In anul1988 decedat tata,tot in1988 am facut succesiunea dupa tata; mama,eu si sora mea,tot atunci la notar eu si sora am renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)