avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune mostenitor decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune mostenitor decedat

Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am cumparat eu si celalat a decedat. Eu nu il mostenesc pe cel decedat si nici cel care mi-a vandut cota sa nu il mosteneste. Vreau sa deschid procesul de iesire in indivizune. Ceilalti 2 mostenitori sunt frati cu cel decedat si il mostenesc dar refuza deschiderea succesiunii. Instanta ii va obliga la deschiderea succesiunii? Cine va plati pt aceasta succesiune.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Salageanu Elena , Avocat 15:45, 28 Ianuarie 2010
Daca doriti iesirea din indiviziune, introduceti actiune pt iesirea din indivizine, si chemati mostenitorii decedatului in calitate de parati , si atunci veti vedea cum stau lucrurile , adica , daca accepta amandoi, sau unul sau nici unul mostenirea , sau daca vor indica alti mostenitori ai defunctului coproprietar cu dvs cu care sa va judecati.Numai in sala va veti lamuri.Nimeni nu este obligat sa ramana in starea de indiviziune daca nu doreste.Consultati un avocat .Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin 5/8 dintr-o garsoniera. Mai sunt 3 coproprietari fiecare cu cote egale de 1/8. Cei 3 sunt frati si au primit aceste cote in urma unei ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune . stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! Problema are legatura cu o succesiune si cu o iesire din indiviziune. Este vorba de un imobil (casa si teren) ce a fost obtinut de soti in timpul ... (vezi toată discuția)