avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ma aflu in cresterea copilului cu handicat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ma aflu in cresterea copilului cu handicat in concediu ...

Buna ziua ma aflu in cresterea copilului cu handicat in concediu pana la 7 ani conform legii mai am 4 luni de indemnizatie pana pe 2 ianuarie . Intrebarea este daca ma pot angaja legal cu contract de 2 ore pe zi fara sa intrerup indemnizatia ? Mentionez ca indemnizatia este in valoare de 1550 lei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:09, 17 August 2023
Plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației .

in speta , avem : 7475 lei ...622 lei net/luna ... 1063 lei brut = c.i.m. cu 58 ore/luna
Ultima modificare: Joi, 17 August 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! lucrez ca medic la spital si urmeaza sa intru in concediu ... Premona1 Premona1 Buna ziua! Lucrez ca medic la spital si urmeaza sa intru in concediu de materniate. In paralel am un srl la care sunt angajata part time ca medic.Pot sa lucrez ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora in cic? sunt profesor titular si la momentul actual ... ioanacrispi99 ioanacrispi99 Buna ziua tuturor! sunt profesor titular si la momentul actual sunt in concediu de crestere a copilului. O colega are o problema medicala si pentru aproximativ ... (vezi toată discuția)
Reînceperea activității Crstianavelena Crstianavelena Buna ziua! Se poate sa te angajezi atâta timp cât primești indemnizație?Am înțeles ca este posibil, dar fără a se depășii un plafon, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)