avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca CCM

Buna ziua. Actualul CCM este valabil pana in decembrie 2024 (cu o durata de 24 luni). In cursul acestui an, 2023, am obligatia de a initia negocierile cu angajatii? Sau pot sa ma rezum la obligatia de a initia negocierile cu min. 60 de zile inainte de a expira CCM-ul? Planul de formare profesională pe care angajatorul are obligația de a-l elabora anual trebuie depus ca urmare a negocierilor cu angajatii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 17 August 2023
1. În cazul în care există încheiat un contract colectiv de muncă în vigoare, inițiatorul negocierii colective, poate iniția negocierea cu cel puțin 60 de zile calendaristice înaintea expirării contractelor colective de muncă sau a expirării perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate în actele adiționale la contractele colective de muncă la nivel de unitate/grup de unități/sector de negociere colectivă.

In speta, va puteti doar la obligatia initierii negocierii u cel puțin 60 de zile calendaristice înaintea expirării contractului colectiv de muncă.


2. Angajatorul persoană juridică care are mai mult de 20 de salariaţi elaborează anual şi aplică planuri de formare profesională, cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.
Planul de formare profesională elaborat devine anexă la contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan de pregatire profesionala Andrei Gica Andrei Gica Este obligatorie existenta unui plan de pregatire profesionala in cadrul contractului colectiv de munca la nivelul unitatii? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca rdk67 rdk67 buna ziua, in cadrul societatii, s-a ales reprezentantul salariatilor. intrebarea sau rugamintea este daca puteti sa-mi spuneti urmatorii pasi privind ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca laszloecaterina laszloecaterina am peste 21 de salariati (34 sezon si extrasezon (oct-martie 5) cum se procedeaza pentru initierea contractului colectiv de munca. Multumesc (vezi toată discuția)