bună ziua! asa cum v. am mai spus sunt asistent personal al mamei mele cu contract de munca de 8h. am domiciliul pe Craiova, care este și locul meu de munca. de puțin timp, fiul meu a achiziționat o casa la 6 km de Craiova, unde as vrea sa stau cu mama pe care o am în grija. care sunt demersurile legale pentru a putea locui acolo, ținând cont ca eu sunt angajata la dgas Craiova? o viza de flotant m. ar putea ajuta sa locuiesc în acea casa, fără a avea probleme cu acele controale pe care le fac cei de la dgas? menționez ca primăria de care aparține imobilul are serviciu de asistență socială.
Primul pas care trebuie să-l faceți, este să anunțați la DGASPC schimbarea domiciliului persoanei dizabile, apoi îi faceți și ei viză de flotant și dumneavoastră.
Obligatoriu trebuie să aveți amândouă viza de flotant la noua locație pentru a nu vi se suspenda drepturile.
Dacă nu anunțați vi se suspendă toate drepturile până clarificați situația și e păcat sa umblați apoi pe drumuri.
De ce primărie aparține locația la 6 km de Craiova`? Pentru că trebuie să anunțați și asistența socială de la primărie, că altfel vă suspendă indemnizația de însoțitor.
multumesc pt răspuns. problema mea nu este viza de flotant, care se da foarte repede. problema este ca nu știu ce fac prima data. merg la dgas și anunt schimbarea de domiciliu, sau fac viza și ulterior anunț la dgas.