avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca la nivel de firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca la nivel de firma

Buna ziua,
Legat de contractul colectiv de munca: mai este obligatoriu la nivel de firma sau nu? Sau este optional?

La noi in firma a fost actualizat din 2 in 2 ani pana in 2018, urma in 2020 dar a venit pandemia si apoi in 2022 nu l-am mai trimis catre ITM.
Este obligatoriu sa avem acest CCM la nivel de firma, vom avea probleme in cazul unui control daca am avut aceasta pauza?
Este obligatoriu sa incepem procedura de inregistrare a CCM acum catre ITM?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
Cossim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 18 August 2023
Buna ziua,

Nu este obligatoriu sa aveti Contract Colectiv de Munca la nivelul firmei daca firma are sub 10 salariati.
Daca firma are mai multi salariati, iarasi nu este obligatoriu sa aveti CCM. Trebuie totusi sa aratati ca ati inceput negocierile pentru acesta si nu s-a ajuns la niciun rezultat.
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
Ana Av. Ranete, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatorie este initiativa negocierii ccm ,,, daca se va ajunge la un acord cu privire la incheierea c.c.m. , atunci acesta(n.m., ccm) se va inregistra la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca andad andad Buna ziua! Am si eu cateva intrebari: 1.Daca exista un Regulament Intern (firma are 40 salariati), este obligatoriu un Contract Colectiv de Munca? 2. ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca negut_dorina negut_dorina Buna ziua, o firma cu 42 salariati tb sa aiba obligatoriu ccm sunt amenzi de la itm? (vezi toată discuția)
Rugaminte manze manze lucrez la o societate care este in faliment. am o intrebare in legatura cu contractul colectiv de munca la nivel de societate. ccm nostru a expirat de 1 luna ... (vezi toată discuția)