Bună ziua. Dacă cineva are o hotărâre jud. prin care copii âi sunt încredințați (exercitarea autorității părintești în totalitate ) chiar dacă celălalt părinte are drepturi de vizită, persoana
respectivă poate scoate copiii din țară fără aprobarea celuilalt părinte? De menționat că părintele care are drepturi de vizită nu și le onorează. Va mulțumesc anticipat pt răspuns.
Exista ceva probleme.
In esenta, ati putea sa va descurcati dar trebuie sa vorbiti la frontiera.
Cel mai simplu ar fi sa va dea declaratie notariala, procura de iesire daca vreti sa iesiti cand are program de vizita.
Desi este absurd, nu exista sanctiune daca nu respecta programul de vizita.
Este afectat interesul superior al minorului dar...instantele cam ignora si au tendiinta de formalism caci nu au chef de dureri de cap...
Eu personal consider ca ar trebui sa existe o sanctiune dar asta ar insemna sa iau cu asalt instantele si nu cu un caz ci cu vreo 30 pe aceeasi instanta ca sa fie asediate din toate partile si pusa o presiune deosebit de puternica.
Cu un caz nu merge un astfel de stil in Romania.Nu in astfel de procese...
Ati avea si o actiune in instanta pentru perioada respectiva dar este mult mai complicat decat pare...
Judecatorii nu prea mai au chef sa judece...cred eu...dar cu siguranta ca exista parghii ca sa isi faca treaba...corect...