avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua vin si eu cu o intrebare daca se poate sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua vin si eu cu o intrebare daca se poate sa ma ajutati ...

buna ziua vin si eu cu o intrebare daca se poate sa ma ajutati lucrez la o firma de 1 an de zile si luna aceasta nu miam primit salariu au trecut 8 zile si tot in fiecare zi mi se spune ca astazi iti primesti salariul ce as putea face va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 19 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți acționa în judecată angajatorul. Totodată, puteți face sesizare la ITM.
Care este data de plata a salariului?
Data de 10

Cornel Vasile a scris:

Care este data de plata a salariului?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

2. constituie contravenţie încălcarea de către angajator a obligaţiei prevăzute la art. 166 alin. (1) C.mun., (Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.) cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului, stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepţia situaţiei în care angajatorul se află sub incidenţa Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am angajat recent și tot vorbind cu câțiva angajati mi-au ... bogdamica bogdamica M-am angajat recent și tot vorbind cu câțiva angajati mi-au spus ca întârzie plătițile și la job am și spor de noapte, weekend,ore suplimentare. Cum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am făcut o sesizare la itm pentru neplata salariului ... MariOch MariOch Bună ziua. Am făcut o sesizare la ITM pentru neplata salariului de către fostul angajator iar ei au răspuns ca respectivul a fost amendat. Am cerut mai ... (vezi toată discuția)
Cim nedeclarat, semnături falsificate, neplata drepturilor salariale DianaMonica96 DianaMonica96 Bună ziua, Unchiul meu a fost angajat cu normă întreagă pe postul de șofer autocamion la o firmă, pe curse externe, din septembrie 2021 pânâ în ... (vezi toată discuția)