avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! În legătură cu pensia alimentara,copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! În legătură cu pensia alimentara,copil 8 ani,locuiește ...

Bună ziua!
În legătură cu pensia alimentara,copil 8 ani,locuiește cu mine( mama),tatăl nu îl ia ,poate o ora sau doua pe luna,la doua luni..și atat.Lucreaza în armata după definitivarea divorțului ( a fost în 2018).Plătește 400,500 sau uneori 600 lei în cont ,pensia alimentara. În rest nu cumpăra niciodată nimic.Cum pot face ,ca de la locul de munca sa mi se vireze automat în cont 25%din cât câștiga?Sa exclud rugămințile și legăturile deoarece am obosit. Mulțumesc frumos pentru eventuale răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 20 August 2023
Nu trebuie sa va rugati. Așteptați sa trimita pensia si daca trece o luna, apelati la executor si acesta o sa ii puna poprire pe salariu. Doar asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos! Nu exista o opțiune în care sa nu fiu nevoita sa cheltui tot eu ,încât sa îmi vina de la munca exact suma cuvenita? Deoarece el trimite cât vrea ( jumătate) iar hotărârea a fost 25 %din cât câștiga?! Mulțumesc mult,dar caut de ceva timp răspuns
Chiar daca avansati dvs cheltuielile pt executare, se recupereaza de la debitor.
Alta cale nu exista.
Angajatorul nu are treaba cu dvs, iar daca va ganditi ca ii trimiteti hotararea si el retine banii si va trimite, gresiti.
Ce puteti face dvs, e sa conveniti cu tatal sa va dea la o anumita data, il anunțați ca daca mai intarzie si trece luna, il executati silit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
gi-jane2, moderator
Aparent, acesta plateste raportat la venit minim pe economie, pe acolo. Chiar are salariul minim pe economie? Daca acesta are venit net de cel putin 2800... mergeti la executor judecatoresc cu hotararea legalizata si istoric plati pe ultimii 3 ani (ar fi mai complicat pt o perioada mai indelungata)... sa se calculeze suma datorata. Nu stiu cum stau treburile la executor... debitorul este cel care plateste executorul... poate unii cer creditorului... mergeti, intrebati.

Poate nu-i pune poprire pentru plati viitoare ... dar ar fi invatare de minte, sa plateasca asa cum a hotarat instanta, nu cat vrea el... si sa plateasca si executorul. Daca continua sa faca platile tot dupa bunul plac ... dupa 1 an sau doi... iar la executor.
Mulțumesc mult! Nu,evident ca nu castiga minim pe economie.Ce ma doare este ca după cum bine știți,sunt multe cheltuieli privind creșterea copilului,pe lângă alimente.De 8 ani singura ma ocup,creșă,grădiniță plătită.. acum școală și tot ce trebuie pt educație, îmbrăcăminte etc știți.. e greu cu un salariu și chirie dar o fac cu brio..însă și el are stipulat în hotărâre ca este obligat pe lângă pensie sa se implice financiar în ceea ce privește sănătate, sport și educație, evident, nu o face.De aceea măcar pensia alimentara sa o plătească exact cât trebuie, nu mai mult,nu mai puțin.. Mulțumesc mult, o sa caut sa vb cu un executor conform sfaturilor dvs! Sănătate!

Alte discuții în legătură

Custodia comuna Sielena Sielena Imi raspunde cineva,custodia comuna cu domiciliul la mama, cine plateste pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Actualizare pensie intreţinere minor Martonze Martonze Instanţa a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentară în valoare fixă, pe care tatăl o plăteşte cu regularitate. Articolul 531 alin. (2) Cod ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)