avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca plata contractului de asigurare sociala (plata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca plata contractului de asigurare sociala (plata ani vechime) ...

Daca plata contractului de asigurare sociala (plata ani vechime) expira in luna noiembrie 2023, si vechimea devine 35 de ani pot aplica pentru pensionarea anticipata partial care conform casei de pensii ar fi posibila incepand cu aprile 2024. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 20 August 2023
Dacă așa v-a comunicat Casa de pensii locală, veți putea beneficia de pensie anticipată parțială începând cu luna aprilie 2024.

Nu ați dat detalii suplimentare, nu vă poate nimeni informa mai detaliat.
Dacă ați cumpărat stagiu de cotizare (nu vechime și maxim 6 ani stagiu), acești ani nu sunt luați în considerare la pensionarea anticipată.

Dacă doriți lămuriri suplimentare, vă rog reveniți pe topic cu detalii suplimentare.
Spuneți ce veți să exprimați prin fraza "plată ani vechime"?
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
Dapix, utilizator
Plata a fost pentru pe perioada retroactiva sau pentru o perioada prezenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare aprov1961 aprov1961 As vrea sa stiu care este varsta de pensionare conform noii legi a pensiilor si a ultimilor modificari de grile cu grupele de munca pentru: -barbat, stagiul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata la barbati mahalean mahalean Buna seara , 1) As dori sa aflu daca la vechimea in munca in vederea pensionarii anticipate partiale se considera stagiu de cotizare si vechime perioada de ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime Noua Noua Am lucrat din 1990 pana in luna Martie 2016 ,cand mi-am dat demisia. Pt.a indeplini stagiul complet imi mai trebuiesc 5 ani. Avand in vedere faptul ca nu am ... (vezi toată discuția)